Tanja u kafiću istukla Marija koji je kasnije umro, a umrla i svjedokinja Senada

Objavljeno, 23. rujna 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Tanja (25) proglašena je krivom i osuđena jer je šakama u kafiću izudarala bivšeg dečka Marija (49), kojeg su spasili gosti.

Prema presudi, Marijo je u studenom predlani oko 16.30 sati u Zagrebu, Trg Ante Starčevića 7, u Caffe baru “Mr. Bean” unutar trgovačkog centra “Importanne” pod vidnim utjecajem alkohola u Tanjinom smjeru bacio mobitel te ju vrijeđao vičući: “Gdje si, jeb… ti mater, kurvo!”

‘Ti si ratni zločinac’

“Tanja je Mariju uzvratila: ‘Jeb… ti mater, ti si ratni zločinac, treba te strpat u zatvor’! Potom ga je udarila u više navrata šakom po glavi i tijelu sve dok ih drugi gosti ugostiteljskog objekta nisu razdvojili. Marijo je odbio ponuđenu liječničku pomoć, a utvrđena mu je koncentracija od 0,93 g/kg alkohola u organizmu.

Dakle, Tanja je na javnom mjestu remetila javni red i mir vikom, galamom i fizičkim napadom, čime je počinila prekršaj”, navodi se u nepravomoćnoj presudi.

Policija je u istom postupku bila optužila i Marija, ali on je u međuvremenu umro pa se suđenje protiv njega obustavilo. Preminula je i svjedokinja Senada koju je sud htio ispitati s obzirom da je vidjela što se događalo u kafiću tog dana.

Bizarno je da je sud Mariju upućivao poziv za ročišta 17. veljače, 11. lipnja, 8. rujna i 4. studenoga prošle godine, a pozivi su su se vratili s naznakom „obaviješten, nije podigao pošiljku“. Tek uvidom u izvadak MUP-a utvrđeno je kako je okrivljenik Marijo umro 1. ožujka lani.

Svjedočio konobar

Na sudu je tako jedino kao svjedok ispitan konobar koji je potvrdio kako je Tanja nakon verbalne svađe fizički nasrnula na Marija i udarila ga te počela daviti, drugi gosti su ih pokušali razdvojiti, ali nisu uspjeli.

“Nakon toga su izašli iz Importanne centra i nastavili se fizički sukobljavati i tući, pa je zaštitar pozvao policiju. Sjeća se kako je Tanja vikala na Marija kako joj je on uništio život, kako je ona bila u vojsci, psovala mu je da je ratni zločinac i da ga treba strpati u zatvor”, ispričao je konobar.

Tanja je na koncu kažnjena s 200 njemačkih maraka, odnosno 754 kune, te mora platiti 500 kuna troškova postupka. Presuda je nepravomoćna i Tanja se na nju može žaliti. No, teško da će to učiniti jer joj policija i sud do dana današnjega nisu uspjeli ući u trag.


Tagovi: ISTUKLA KAFIć PRESUDA TUKLA DEčKA UMRO ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO