HRVATSKA NONŠALANCIJA

Talijani šokirani na Jadranu: ‘Ovo ne možemo nikako shvatiti’

Objavljeno, 13. kolovoza 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Krcati restorani u središtu Cresa
AUTOR
Redakcijski tekst

Hrvatska bi se uskoro mogla naći na crvenoj listi u Sloveniji zbor rasta broja zaraženih koronavirusom, otkrivaju u slovenskoj Vladi.

To znači kako će svi koji u Sloveniju dolaze iz Hrvatske morati u 14-dnevnu samoizolaciju. Nema sumnje kako će to biti velik udarac za hrvatski turizam.

Italija je pak u srijedu navečer donijela odluku prema kojoj sve osobe koje su boravile ili putovale kroz Hrvatsku moraju imati negativan test na koronavirus ne stariji od 72 sata.

I Njemačka upozorava na uvezene slučajeve zaraze s hrvatske obale. U proteklih mjesec dana bilo je 66 slučajeva infekcije virusom uvezenim iz Hrvatske.

Sve se to može negativno odraziti na nastavak turističke sezone u Hrvatskoj, a na Jadranu već strepe od pada broja stranih turista u drugoj polovici kolovoza.

Prema iskustvima brojnih stranih i domaćih turista, na Jadranu se malotko drži propisanih mjera. Plaže su napučene i nema fizičke distance, kafići i restorani također, mnogi maske uopće ne nose.

Jedna talijanska obitelj s kojom smo kratko razgovarali na Cresu, bila je šokirana hrvatskom nonšalancijom.

Supružnici i dvoje djece i u večernju šetnju gradom odlazili su s maskama zbog većeg broja ljudi na ulicama i trgovima. I njemačke obitelji na Cresu nosile su zaštitne maske tijekom šetnje gradom i plažama.

“Kafići i restorani su puni, konobari uglavnom ne nose maske, na plaži je gužva. Ne možemo to shvatiti”, poručili su.


Tagovi: CRES MASKE TALIJANI TURIZAM

NEDAVNO OBJAVLJENO