Taksist na ulici vikao homoseksualcu ‘di si pederčino’ pa ga ošamario

Objavljeno, 22. lipnja 2024. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ARHIVA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Taksist je proglašen krivim i osuđen jer je na ulici napao homoseksualca. Zasmetalo ga je kako je odjeven te ima torbicu u ruci.

Prema ovotjednoj presudi, sve se dogodilo lani u srpnju oko 19.30 sati u Zagrebu na Novoj cesti. Taksist Dino (34) “s ciljem prouzročenja straha i ponižavajućeg okruženja verbalno je i tjelesno napao osobu homoseksualne spolne orjentacije”.

“Vikao je ‘di si pederčino’ te ga otvorenim dlanom desne ruke udario u predjelu lijeve strane lica, čime je povrijedio njegovo dostojanstvo”, naglasila je sutkinja te objasnila kako je riječ o Zakonu o suzbijanju diskriminacije.

Sud napadaču nije mogao uručiti poziv jer ga policija nije uspjela naći na adresama u Metkoviću i Zagrebu. Zato mu je presuđeno u odsutnosti.

Napadnuti muškarac rekao je kako je te večeri išao u frizerski salon, u ruci je nosio torbicu, a u jednom trenutku mu je taksist iz vozila doviknuo “di si pederčino”.

“Fotografirao sam tablicu njegovog vozila jer sam se osjećao povrijeđenim i htio sam ga prijaviti. On je tada izašao iz auta i ošamario me. Osjećao sam se poniženim pa sam sve prijavio policiji”, ispričao je muškarac na sudu.

Sutkinja je Dinu kaznila sa 700 eura plus 55 eura prekršajnih troškova. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.


Tagovi: GEJ HOMOSEKSUALAC NAPAD PRESUDA TAKSIST ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO