OSUĐEN ZA SPOLNO UZNEMIRAVANJE

Taksist Igor dobio brutalnu kaznu jer se neprimjereno ‘upucavao’ putnici

Objavljeno, 06. travnja 2021. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema baš nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Taksist Igor (47) osuđen je na brutalnu novčanu kaznu jer je spolno uznemiravao djevojku koju je rano ujutro prevozio do stana.

Prema presudi, on je lani u siječnju nešto poslije 4 ujutro u taksi vozilu u Zagrebu spolno uznemiravao djevojku koja je sjedila na mjestu suvozača. Komentirao je njezin izgled i tjelesnu građu, raspitivao se o njezinom osobnom životu.

Sud ga je pravomoćno proglasio krivim i osudio na 30.000 kuna kazne zbog prekršaja odredbe Zakona o ravnopravnosti spolova. Taksist se nije odazivao na ročišta, a detaljan iskaz dala je njegova žrtva.

“Bila sam u izlasku s kolegama s fakulteta i u 4.10 ujutro pozvala Uber da me preveze do stana. Došao je Ford focus tamnoplave boje i sjela sam na suvozačevo mjesto. Vozač me pitao imam li dečka, kad će doći meni u stan, možemo li biti u nekoj vezi, rekao je da sam ja njegov tip jer sam visoka.

Rekao je da je i on visok te da djevojke vole visoke dečke i da je on to primijetio. Stavio mi je desnu ruku na lijevo koljeno, odmah sam se izmakla i rekla da prestane, on je kazao da ‘može pod uvjetom da me pozoveš kod sebe na čaj’.

TRESLA SE OD STRAHA

Vožnja je trajala 20-ak minuta i on je sve vrijeme aludirao na neki odnos na različite načine, a ja sam bila upravo prestravljena, osjećala sam se nemoćno i uplašeno. Kad je završila vožnja, rekao je da ima moj broj telefona i adresu, a ja nisam znala na što aludira.

Kad sam se popela stubištem zgrade na četvrti kat, vidjela sam da je još parkiran ispred moje zgrade i bila sam sva u strahu. Zaključala sam se, sjela na krevet i tresla se, ne znam jesam li spavala više od sat, dva. Ujutro sam otišla sve prijaviti policiji. Nakon tog događaja nije sam ga ni čula, ni vidjela, ni srela”, svjedočila je djevojka.

Sud je djevojci povjerovao zbog uvjerljivog iskaza i činjenice da otprije nije poznavala taksista pa nije imala razloga govoriti istinu.

“Time što je kao taksi vozač obrtnik počinio spolno uznemiravanje korisnice taksi usluge, ostvarila su se sva bitna obilježja bića djela prekršaja koji se okrivljeniku stavlja na teret.

Stoga ga je sud proglasio krivim i izrekao mu novčanu kaznu od 30.000 kuna, a raspon kazne za ovo djelo je 10.000 do 200.000 kuna, imajući u vidu težinu prekršaja i stupanj povrijeđenosti”, navodi se u pravomoćnoj presudi.


Tagovi: DJEVOJKA PRESUDA SPOLNO UZNEMIRAVANJE TAKSIST UBER

NEDAVNO OBJAVLJENO