Tajna akcija: pratili švercera duhana pa uhitili trojicu policajaca!

Objavljeno, 20. srpnja 2023. Crna kronika
# Foto: USKOK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv trojice policajaca i dvojice vozača zbog muljanja s prometnim kaznama.

Uskok je otvorio istragu protiv policajaca, pripadnika Kobri, starih 32, 36 i 40 godina te vozača starih 33 i 37 godina. Tereti ih se za zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje službene ili poslovne isprave, poticanje i pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

“Osnovano se sumnja da su još 20. travnja predlani u Zagrebu kao policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije, tijekom kontrole prometa zaustavili osobno vozilo njemačkih registracija, a kojim je upravljao 37-godišnjak s prebivalištem u Hrvatskoj.

Na njegovo traženje nisu provjerili status vozila niti su poduzeli radnje radi procesuiranja prekršaja iz Zakona o posebnom porezu na motorna vozila, te su kao vozača neistinito naveli 33-godišnjaka kojeg je pozvao stvarni vozač i zatražio da umjesto njega bude evidentiran kao vozač.

Kako bi stvorili privid da je 33-godišnjak upravljao vozilom te počinio prekršaje, policajac (40) je obavio potrebne provjere u sustavu MUP-a, a policajac (36) je popunio obrasce potvrda o naplaćenoj novčanoj kazni na mjestu prekršaja u kojima je neistinito naveo da je mladić (33) upravljao vozilom.

Potom su izradili i svojim potpisima ovjerili službena izvješća u kojima su neistinito naveli da je mladić bio vozač i počinio prometne prekršaje, a da je stvarni vozač (37) bio suvozač u tom vozilu, iako su svi bili svjesni da to nije istina.

Uskok je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenika”, ističe se u današnjem priopćenju.

Kako otkriva novinarka Telegrama Ana Raić Knežević, istraga rezultat je tajne pratnje pod kojom je bio vozač (37) tijekom 2021. jer je policija imala indicije da se bavi švercom i preprodajom duhana.

“Nadzirući njega, policajci su snimili i spornu intervenciju Kobri, što je sada rezultiralo novom istragom”, piše kolegica s Telegrama.


Tagovi: KOBRE POLICAJCI UHIćENI POLICIJA šVERC DUHANA UHIćENI USKOK

NEDAVNO OBJAVLJENO