Svi ludi za podravskom kamilicom: izvozi se u više od 50 zemalja

Objavljeno, 11. siječnja 2023. Vijesti
# Foto: HTV SCREENSHOT / Podravska kamilica u pogonu tvrtke Jan spider iz Pitomače
AUTOR
Redakcijski tekst

Svi su ludi za podravskom kamilicom – može se to slobodno reći nakon važnih tržišnih uspjeha tvrtke Jan-spider iz Pitomače.

Ta je podravska tvrtka najveći domaći proizvođač, prerađivač i otkupljivač ljekovitog bilja. Podravsko pjeskovito tlo pokazalo se pogodnim za uzgoj kamilice koja je iznimne kvalitete

“Kamilica nam je ove godine prešla 50 posto svih roba i sad prerađujemo oko 1500 tona. Naša kamilica zastupljena je u većini lanaca Europske unije, u svim zemljama EU”, kaže za Dnevnik HTV-a Denis Nemčević, predsjednik uprave pitomačkog Jan-spidera. 

Čajeve iz Pitomače piju i u Engleskoj i Japanu / Foto: HRT screenshot

Čajevi iz Pitomače odlaze i u Englesku i Japan, a traže ih i kupci u susjedstvu. Poduzetnik Elvir Sefo iz Sarajeva potvrđuje kako tamošnji potrošači najviše vole podravsku kamilicu jer je puna eteričnog ulja, kvalitetna, s jakim mirisom i izuzetne kvalitete.

Jan-spider danas zapošljava oko 230 radnika, a njihov broj raste i dalje, prenosi HTV i naglašava kako zbog velike potražnje za njihovim čajevima u proširenje proizvodnje ulažu dodatnih 5,5 milijuna eura.

Denis Nemčević otkriva kako tvrtka izvozi u više od 50 zemalja Europske unije, američkog kontinenta, Azije i Afrike. Kamilica je pak postala ključni brand.


Tagovi: čAJEVI JAN SPIDER KAMILICA PITOMAčA

NEDAVNO OBJAVLJENO