Sveučilište Sjever u milijunskom minusu: rasle plaće i službena putovanja

Objavljeno, 02. ožujka 2023. Financijer
# Foto: SVEUČILIŠTE SJEVER
AUTOR
Redakcijski tekst

Sveučilište Sjever u Koprivnici ostvarilo je tijekom prošle godine ukupne prihode u iznosu od 75 milijuna kuna te gubitak od 4,5 milijuna kuna.

Sreća je da iz prijašnjih godina imaju višak od 29,5 milijuna kuna iz kojeg će se pokriti lanjski minus. Glavni izvor prihoda je Ministarstvo znanosti koje im je lani uplatilo blizu 49 milijuna kuna te zarada od školarina u iznosu od 20 milijuna kuna.

Koprivničko sveučilište ima oko 280 zaposlenih, što je 15 više nego predlani. Rashodi za zaposlene lani su iznosili 51,1 milijun kuna i bili su veći za čak 12 posto (oko 5,4 milijuna) u odnosu na prethodnu godinu.

Značajan rast troškova dogodio se na stavci službenih putovanja koja su plaćena 2,2 milijuna kuna, što je oko dva i pol puta više nego pretprošle godine. Naknade za prijevoz, terenski rad i odvojen život iznosile su 2,2 milijuna kuna, što je dvostruko više nego predlani.

Rasli su i troškovi za reprezentaciju, za što su tijekom prošle godine utrošene oko 672.000 kuna, a to je 60-ak posto više nego na istoj stavci tijekom 2021. godine.


Tagovi: 2022 GUBITAK PLAćE PRIHODI SVEUčILIšTE SJEVER

NEDAVNO OBJAVLJENO