Svećenik koji je imao aferu s udanom vjernicom dobio novu župu

Objavljeno, 09. ožujka 2023. Vijesti
# Foto: ARHIV / Vlč. Stjepan Šumanovac, župnik u Sikirevcima
AUTOR
Redakcijski tekst

Vlč. Stjepan Šumanovac, poznat iz nedavne seks afere s udanom vjernicom, prošao je duhovno sabiranje i vratio se kao posve novi čovjek.

Dobio je i novu župu u Selcima Đakovačkim. Afera je izbila nakon što su u javnost dospjele lascivne poruke koje je Šumanovac, tada župnik u Sikirevcima, slao udanoj ženi, a suprug joj pronašao u mobitelu. U selu su nam tada pričali kako to nije jedina žena koju je svećenik salijetao.

Nakon razrješenja i duhovnog sabiranja, ima službu u novoj župi, a o svemu je odlučio progovoriti za RTL Danas. Nakon razrješenja poslan je na duhovno sabiranje u samostan Benediktinaca na otok Pašman. Tamo je mjesec dana radio, molio i razgovarao s duhovnikom.

“Ja kad kažem riječ žao mi je i znam što sam sve prošao i što sad još prolazim i ono što sam prolazio sam u tom duhovnom sabiranju znam koliko to ima težinu za moj život. Suočio sam se sa sobom, s Bogom – to mi je najvažnije, ja Bogu odgovaram i želim dalje pomirbeno, s oprostom”, kaže zabludjeli svećenik.

Vjernici iz nove župe u Selcima Đakovačkim nadaju se kako će sa župnikom proći sve dobro. No, ima i onih koji su oprezni kad je o Šumanovcu riječ.

Ja kažem svojoj ženi, nemoj izlaziti van“, rekao je RTL-ovoj ekipi uza smijeh mještanin i vjernik Vlado Matoković.


Tagovi: AFERA NOVA žUPA SELCI đAKOVAčKI SIKIREVCI STJEPAN šUMANOVAC SVEćENIK UDANA VJERNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO