Svečani doček Dalića i nogometaša stoji 2 milijuna kn. Država će dati milijun

Objavljeno, 17. prosinca 2022. Vijesti
# Foto: MINISTARSTVO TURIZMA / Doček srebrnih reprezentativaca 2018. godine
AUTOR
Redakcijski tekst

U Zagrebu se u nedjelju priprema doček hrvatskih reprezentativaca koji se vraćaju sa SP-a u nogometu u Kataru.

Procijenjeni troškovi dočeka iznose čak dva milijuna kuna, a Vlada RH odlučila je pokriti polovicu tog iznosa, dakle milijun kuna.

Prema toj odluci, “Vlada RH sufinancira troškove organizacije dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije koji 18. prosinca organizira Hrvatski nogometni savez, u visini polovice stvarnih troškova. Procijenjeni iznos ukupnih troškova iznosi 2.000.000,00 kuna”.

“Poznato je kako je sport važan za promociju Republike Hrvatske, a sportaši najbolji promotori sportskih vrijednosti i Hrvatske svijetu.

Stoga će Hrvatski nogometni savez organizirati doček Hrvatske nogometne reprezentacije 18. prosinca u Zagrebu, kako bi na najbolji mogući način zahvalili hrvatskim reprezentativcima na ovom sjajnom sportskom uspjehu i predstavljanju Hrvatske u svijetu.

Osim toga, organizaciju dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije prenijet će brojni mediji, što je značajna promocija Hrvatske, njezinih ljepota i turizma u svijetu”, ističu u Vladi.

Hrvatska reprezentacija u subotu u 16 sati igra utakmicu za treće mjesto protiv Maroka. U nedjelju ćemo, dakle, svečano dočekati treće ili četvrte na svijetu.


Tagovi: DOčEK NOVAC REPREZENTACIJA VLADA

NEDAVNO OBJAVLJENO