PJEVAO U 'DOBRO JUTRO, HRVATSKA'

Sve je više iskusnih političara koji kažu da bi Škoro mogao postati predsjednik

Objavljeno, 29. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: HRT / Miroslav Škoro
AUTOR
Redakcijski tekst

Sve izgledniji kandidat za predsjednika, estradna zvijezda Miroslav Škoro danas je poseban gost u HTV-ovoj emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’ u kojoj nastupa uživo, izvodi najveće hitove i ugodno divani s voditeljima. Jučer ga je na koncertu u Lisinskom došla poslušati i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Škoro u četvrtak ima veliki koncert u Zagrebu kod fontana u povodu Dana Grada Zagreba i Dana branitelja te u povodu 30 godina od nastanka pjesme “Ne dirajte mi ravnicu”. HTV taj koncert, već najavljen kao spektakl, prenosi uživo. Nastupit će s 1000 tamburaša iz cijele Hrvatske, Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije i Akademskim pjevačkim zborom Ivan Goran Kovačić.

Škoru je kao mogućeg predsjedničkog kandidata prva predstavila upravo Hrvatska televizija u svojem redovnom istraživanju popularnosti političara. Spekulira se kako je to učinila na nagovor desnice koja predsjednici Kolindi Grabar Kitarović ne može oprostiti ‘izdaju’ i približavanje premijeru Andreju Plenkoviću. Priča se kako iza ‘projekta Škoro’ stoji smijenjeni predsjedničin savjetnik Mate Radeljić, ali i voditelj kontroverzne Bujice Velimir Bujanec.

Za Miroslava Škoru kaže se da je kandidat desnice, ali i da se na vrijeme odrekao ustaštva, kuma Thompsona i Sanaderova HDZ-a. Škoro u velikom razgovoru za Jutarnji veli da bi kao predsjednik išao i u Jasenovac i na Bleiburg pokloniti se u zajedničkoj koloni svim nevinim žrtvama koje su tamo stradale. U razgovoru za Hrvatski tjednik napominje i kako ne bi dao da se iz Jasenovca miče HOS-ova ploča s natpisom ‘Za dom spremni’.

Bio je saborski zastupnik HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Osijeka, ali već dugo je izvan doticaja s tom strankom. Danas ističe da je vjerovao da se stvari mogu promijeniti, ali prevario se pa je odlučio napustiti tu priču. Ako se kandidira za predsjednika – govore mnogi koji ga bolje poznaju – bit će jak kandidat i šanse da pobijedi nisu male.

– Kako ja nešto više znam o njegovim stavovima, očekujem da će on vrlo brzo pokazati zrelost jednog političara, a to će ljudi vrlo lako prepoznati – kaže za Jutarnji bivši predsjednik Stipe Mesić koji procjenjuje da bi Škoro vrlo lako mogao pobijediti i postati novi šef države.

Miroslav Škoro
Škoro u emisiji Dobro jutro, Hrvatska / Foto: Čitatelj


Tagovi: HTV MIROSLAV SKORO PREDSJEDNIK

NEDAVNO OBJAVLJENO