HOĆE LI SE IVAN MESIĆ KANDIDIRATI

Sve je napetije u koprivničkom HDZ-u uoči unutarstranačkih izbora

Objavljeno, 09. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Ivan Mesić (desno) poznati je odvjetnik i bivši menadžer Podravke
AUTOR
Robert Mihaljević

Sve napetije je uoči unutarstranačkih izbora u koprivničkom HDZ-u koji bi se trebali održati 5. travnja.

Nakon što nam je poznati odvjetnik Krešimir Papac u nedjelju potvrdio da će se kandidirati za predsjednika županijske organizacije, sve su glasnije najave kako bi i gradski HDZ mogao imati dvojicu kandidata.

Zasad je poznato da u utrku za novog šefa koprivničkog HDZ-a ide dožupan Ratimir Ljubić iza kojeg stoji saborski zastupnik Damir Felak. Do ponedjeljka se činilo kako će on biti i jedini kandidat.

No, kako upravo neslužbeno doznajemo, o kandidaturi vrlo ozbiljno razmišlja još jedan poznati koprivnički odvjetnik i bivši menadžer Podravke – Ivan Mesić. Ipak, kažu da još nije definitivno prelomio.

Za HDZ-ove članove nije nevažna činjenica kako je on sin jednog od osnivača HDZ-a u Podravini, karizmatičnog dr. Ivana Đonija Mesića čije je djelovanje snažno obilježilo rad stranke u Koprivnici.

Liječnik reumatolog Đoni Mesić preminuo je u rujnu 1998. godine, a bio je iznimno cijenjen u Koprivnici, poštovali su ga i politički protivnici. Bio je član prvog saziva Sabora u nezavisnoj Hrvatskoj.

U HDZ-ovu krilu koje podupire promjene uvjeravaju nas kako bi Mesić imao velike šanse postati predsjednik s obzirom da je Ljubić pripadnik struktura zbog kojih je stranka u Koprivnici već godinama u velikoj krizi.

Navodno će više informacija biti poznato tijekom sutrašnjeg dana.


Tagovi: HDZ IVAN MESIć IZBORI RATIMIR LJUBIć

NEDAVNO OBJAVLJENO