ČAK 410 MILIJUNA KUNA

Sve je dogovoreno: kreće najveća komunalna investicija u povijesti grada

Objavljeno, 30. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda
AUTOR
Redakcijski tekst

Za otprilike mjesec dana kreće realizacija najveće komunalne investicije u povijesti Koprivnice, projekta aglomeracije vrijednog čak 410 milijuna kuna.

Poduzeće Koprivničke vode, kako je otkrio direktor Zdravko Petras, u listopadu će potpisati ugovor o financiranju s Ministarstvom zaštite okoliša i Hrvatskim vodama. Nakon toga, slijedi natječaj za radove na kojem se očekuje ogroman interes.

Projektom aglomeracije okolne općine i rubni dijelovi grada dobit će vodovodnu mrežu te sustav odvodnje, odnosno kompletnu kanalizacijsku infrastrukturu.

O tome je u prostorijama Koprivničkih voda održan sastanak na kojem su bili predsjednik uprave Zdravko Petras, pročelnik za izgradnju grada Tomislav Golubić te predstavnici podravskih općina u obuhvatu Aglomeracije Koprivnica.

Petras je podsjetio je kako je obuhvat aglomeracije Koprivnica smanjen jer se zbog zahtjeva konzultanata odustalo od općina Legrad i Sokolovac zbog neisplativosti.

Nakon toga, studiju izvedivosti pozitivno su ocijenili konzultanti Jaspersa, Ministarstva zaštite okoliša i Hrvatskih voda. Više, dakle, nema nikakvih zapreka za potpisivanje ugovora i raspisivanje natječaja.


Tagovi: AGLOMERACIJA KOPRIVNICKE VODE

NEDAVNO OBJAVLJENO