BONUSI ZA IZNIMNO ZALAGANJE

Svakom petom radniku nagrada zbog pandemije. Evo tko je sve dobio

Objavljeno, 26. siječnja 2021. Financijer
# Foto: PODRAVKA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Otprilike svaki peti radnik prošle je godine dobio novčanu nagradu za zalaganje tijekom pandemije.

Posebno sklone nagrađivanju angažmana svojih zaposlenika bile su velike tvrtke s više od 100 zaposlenih, njih 28 posto, pokazuje istraživanje portala Moj posao.

Prosječni iznos bonusa za rad tijekom pandemije iznosio je 1200 kuna. Blizu 60 posto ispitanika navelo je kako tvrtka u kojoj rade posluje jednako kao i prije pandemije, a gotovo 30 posto da je njihov poslodavac pretrpio pad poslovanja.

Podravka  je tijekom prošle godine četiri puta nagradila svoje zaposlenike. U ožujku su radnici u proizvodnji i logistici nagrađeni s 1000 kuna neto za rad u tri smjene.

U srpnju je stigao regres od 3000 kuna te nagrada svim radnicima od 1000 kuna. Jednokratna nagrada u iznosu od 1000 kuna isplaćena je i u studenom, a u prosincu je isplaćena i božićnica od 1500 kuna.

Trgovci mahom nagrađivali

Uprava i menadžment INA-e, koji broji oko 300 ljudi, srezala je pak svoje plaće za otprilike 25 posto na tri mjeseca, a radnici su pristali na zamrzavanje nekih materijalnih prava do kraja godine.

U Adris grupi su menadžerima smanjili plaće za 30 posto, a u Maistra hotelima koji ukupno zapošljavaju oko tri tisuće ljudi plaće su svima smanjene za taj iznos.

Tedeschijeva Atlantic grupa tijekom pandemije nije dirala plaće radnicima, a na kraju godine isplaćena im je nagrada i božićnica u iznosu od 5800 kuna.

Konzum je isplatio 15 posto po odrađenom satu svim radnicima, a dodatak je dobio više od 9000 zaposlenih. Lidl je pak zaposlenicima u trgovinama i skladištima u ožujku isplatio 1500 kuna nagrade.

Interspar je također jednokratno isplatio 1500 kuna neto nagrade zbog iznimnog zalaganja tijekom prvog vala proljetne epidemije.


Tagovi: MOJ POSAO NAGRADA PANDEMIJA RADNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO