KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

Sutra prva sjednica Gradskog vijeća, gradonačelnik i dožupan se povlače

Objavljeno, 06. lipnja 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ARHIVA / Prošli saziv Gradskog vijeća Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

U ponedjeljak se održava konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Koprivnice nakon provedenih lokalnih izbora i novih mandata koji su osvojeni na listama.

Prva sjednica novog saziva Gradskog vijeća održat će se u Domu mladih u 16 sati. Prema izbornim rezultatima, koalicijska lista SDP-a, HSS-a, HSU-a, HSLS-a i GLAS-a osvojila je 53,59 posto glasova te dobila uvjerljivu većinu – 11 mandata u Gradskom vijeću.

Zbog zakonskih izmjena koje su stupile na snagu uoči ovogodišnjih lokalnih izbora, Gradsko vijeće Koprivnice od ove godine ima ukupno 19 članova, dva manje nego u prošlom sazivu.

Lista HDZ-a osvojila je 14,54 posto i tri mandata, lista Mreže i HNS-a 12,74 posto i dva mandata, kao i Lackovićevi Nezavisni koji su osvojili 10,20 posto glasova. Jedan mandat pripao je Domovinskom pokretu koji je dobio 5,26 posto glasova.

POPIS SVIH VIJEĆNIKA

U ponedjeljak će svi gradski vijećnici položiti svečanu prisegu, a novi-stari predsjednik Gradskog vijeća trebao bi (p)ostati HSS-ov Ivan Pal koji je bio u toj ulozi i u prošlom sazivu.

S liste SDP-a i partnera u Gradsko će vijeće ući Mišel Jakšić, Ivan Pal, Petra Rožmarić, Dragutin Jeđud, Kristina Mikulić, Željko Šemper (HSU), Ksenija Kraljic Babić, Nenad Martinaga (HSS), Maja Marković, Timon Fabijanec i Vesna Peršić Kovač (HSS). Gradonačelnik Jakšić će zbog nespojivosti mandat prepustiti SDP-ovu Hrvoju Tisaju.

S liste HDZ-a u Gradsko vijeće Koprivnice ušli su Franjo Marković, dožupan Ratimir Ljubić i Sonja Celiščak. No, Ljubić bi također trebao zamrznuti vijećnički mandat. Umjesto njega, u gradski bi parlament trebao zasjesti Mladen Fajdetić.

Na preostalim listama situacija je prilično jasna. Sa zajedničke liste Mreže i HNS-a u Vijeće ulaze Ivica Suvalj i Goran Pakasin, s liste Lackovićeve stranke Nezavisni dr. Josip Večenaj i Dražen Mikulec, a s liste Domovinskog pokreta Davor Milaković.


Tagovi: GRADSKO VIJEćE KOPRIVNICA PRVA SJEDNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO