RAZRIJEŠENA ZBOG NERADA

Sutkinja iz Koprivnice ostala bez posla jer godinama nije radila baš ništa!

Objavljeno, 20. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Zgrada suda / Nema veze s tekstom
AUTOR
Robert Mihaljević

Sutkinja Visokog prekršajnog suda Antonija Kovačić, koju je Državno sudbeno vijeće zbog višegodišnjeg nerada nedavno razriješilo s dužnosti, rođena je Koprivničanka!

Doznali smo to od dobro upućenih izvora koji navode kako je Antonija Kovačić devedesetih godina iz Koprivnice naprasno otišla u Zagreb.

-Da, to je naša sugrađanka. Devedesetih je radila u Prekršajnom sudu, a mislim da je kasnije kratko prešla i na Općinski. U svakom slučaju, tu je odradila vježbenički staž i potom se odselila u Zagreb – potvrđuje nam u utorak dobro upućen izvor iz pravosudnih krugova.

Njezin je otac bio dr. Milivoj Kovačić, poznati koprivnički liječnik, planinar, publicist i aktivist Crvenoga križa. Pisao je mnogo o povijesti i reportažne prikaze planina i prirode.

Riječ je o sutkinji zbog čijeg je višegodišnjeg nerada više stotina predmeta palo u zastaru, među kojima je i priličan broj slučajeva obiteljskog nasilja, o čemu je Jutarnji list prvi pisao.

Jutarnji također navodi kako sutkinja “tijekom zadnje dvije i pol godine nije riješila ni jedan spis“, a odbijala je sudjelovati u radu tročlanog sudskog vijeća.

Premda nije radila baš ništa, sutkinja je godinama primala punu sudačku plaću od oko 18.000 kuna. Prije nekoliko godina natjecala se za predsjednicu Visokog prekršajnog suda, ali i za sutkinju Ustavnog suda.

Antonija Kovačić godinama stanuje u državnom hotelu u Ilici u kojem su smješteni državni i pravosudni dužnosnici koji nisu iz Zagreba, doznaje Jutarnji.


Tagovi: ANTONIJA KOVAčIć OTKAZ SUTKINJA

NEDAVNO OBJAVLJENO