OSUĐEN ZA OŠTEĆENJE

Susjedi palicom razbio auto jer je bio ogorčen načinom kako se parkira

Objavljeno, 07. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Dušan (55) osuđen je na devet mjeseci uvjetnog zatvora jer je susjedi Štefici metalnom palicom oštetio automobil na parkiralištu pokraj stambene zgrade u kojoj žive u Varaždinu.

Riječ je o umirovljeniku i ocu dvoje djece koji je već osuđivan pravomoćnim presudama Općinskog suda u Varaždinu. Jednom presudom osuđen je na četiri mjeseca uvjetno zbog oštećenja tuđe stvari, a drugom na šest mjeseci uvjetno zbog kaznenog djela prijetnje.

No, i treći je put osuđen uvjetno za isto kazneno djelo za koje već ima uvjetnu zatvorsku kaznu. S obzirom da je Općinski sud izdao kazneni nalog protiv Dušana koji je osuđen u skraćenom postupku, nema obrazloženja razloga za još jednu uvjetnu presudu.

Dušan je proglašen krivim jer je 16. ožujka ove godine oko 23.50 sati u Vukovarskoj ulici u Varaždinu u alkoholiziranom stanju bio “revoltiran načinom parkiranja stanara ispred stambenih zgrada”.

-Na parkiralištu ispred zgrade metalnim predmetom na osobnom automobilu marke vw golf vlasnice Štefice M. razbio je prednje vjetrobransko staklo i oštetio brisače te nanio ogrebotine na poklopcu motora, čime je vlasnici nanio štetu u iznosu od 2000 kuna – zaključuje se u presudi.

Vlasnici golfa u roku od tri mjeseca od pravomoćnosti presude mora podmiriti štetu na vozilu. Ako to ne učini, presuda će mu biti opozvana i morat će u zatvor.


Tagovi: PARKIRANJE RAZBIO AUTO

NEDAVNO OBJAVLJENO