TEŠKE JU JE OZLIJEDIO

Susjeda mu upala u dvorište da vidi gdje curi, on je snažno potegnuo šakom

Objavljeno, 17. listopada 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Branka će cijeli život pamtiti taj dan kad je nogom kročila u dvorište prvog susjeda Nikole iz Pitomače. Dobila je snažan udarac šakom u lijevo uho od čega ima trajno oštećenje sluha.

Bila je to kulminacija višegodišnjih zategnutnih odnosa među susjedima. Stalno su se svađali i prijavljivali. Nikola je nakon adaptacije kuće zaradio od Branke više prijava različitim inspekcijama, a Branka je nešto kasnije osuđena za kazneno djelo klevete.

Tog dana Nikoli je očito pao mrak na oči. Kad mu je susjeda Branka nenajavljeno upala u dvorište kazavši kako je došla vidjeti zbog čega je zid u njezinoj kući vlažan, jednostavno je puknuo.

Potegnuo ju je šakom u lijevo uho te joj udarcem razderao bubnjić i nepovratno joj oštetio sluh.

Odselila se iz Pitomače

Da stvar bude apsurdnija, sve se dogodilo još u kolovozu 2007. godine, a pravosudni repovi vuku se do danas.

Prvo je Nikola potkraj 2011. pravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog nanošenja teške tjelesne ozljede susjedi. Potom je ovih dana Županijski sud u Bjelovaru donio pravomoćnu presudu u privatnoj parnici za naknadu štete.

Branki je dosuđena odšteta od 7700 kuna te 4200 kuna sudskih troškova. Tražila je više, ali odbijena je, Sud je zaključio kako je za ozljedu dijelom i sama kriva jer je neovlašteno upala u tuđe dvorište.

Općinski sud u Virovitici dosudio je da je njezina odgovornost za štetan događaj čak 40 posto, ali Županijski sud to je smanjio na 25 posto.

Branka se u međuvremenu iz Pitomače odselila u Bjelovar. Sad očekuje Nikolinu uplatu koja joj, na žalost, neće vratiti sluh na lijevo uho.


Tagovi: DVORISTE šAKA SUSJEDA UHO

NEDAVNO OBJAVLJENO