DOBIO ŠEST GODINA ZATVORA

Supružnike oko ponoći pokušao ubiti jer su lovili ribu na njegovom mjestu

Objavljeno, 19. studenoga 2021. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija je ilustrativna i nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Tomislav pravomoćno je osuđen na šest godina zatvora za pokušaj teškog ubojstva bračnog para kojem je oko ponoći ušao u kuću i krenuo ih udarati metalnom cijevi.

Županijski sud bio ga je osudio na četiri godine i deset mjeseci, ali Vrhovni sud nakon žalbe tužitelja kaznu je povećao na šest godina, Nevjerojatan slučaj dogodio se još u lipnju 2016. godine oko ponoći u Iloku, a povod brutalnog napada je potpuno neshvatljiv.

Prema pravomoćnoj presudi, Tomislav je supružnike htio do smrti zatući metalnom cijevi jer je muž lovio ribu na Dunavu na mjestu gdje ih Tomislav hrani pa to drži svojom pozicijom na koju nitko ne smije doći. Zato se žalio na presudu tvrdeći kako su supružnici dijelom sami krivi za napad.

U kuću im je oko ponoći upao “maskiran gumenom kapom s prorezom za oči, zatim zaogrnut plahtom i s rukavicama na rukama u kojima je držao metalnu vodovodnu cijev dužine 45 cm i težine 800 grama, te u torbi konop, skalpel i kliješta za žicu.”

“Znajući da supružnici ključ ulaznih vrata dvorišne zgrade odlažu na unutarnjoj strani ograde s vanjske strane, dohvatio je ključ i otključao vrata, ušao u dvorište, gdje je vidjevši u kući svjetlo televizijskog prijemnika sačekao da zaspu. Potom, kada se svjetlo ugasilo, ušao je u dnevni boravak kuće gdje su spavali.

ŽENA POBJEGLA NA ULICU

Kako se muž probudio i ustao je iz kreveta vidjevši Tomislava, istom je zadao više udaraca metalnom cijevi u predjelu glave i tijela, nanijevši mu prijelom lijeve jagodične kosti i ozljede glave i lakta lijeve ruke, koje ozljede su skupno teške tjelesne ozljede.

Kad se žena probudila i dozivala pomoć, istu je udario metalnom cijevi u predjelu desne strane glave, nanijevši joj puknuće arkade iznad desnog oka, od kojeg udara je pala na krevet. No, u namjeri da dovrši kazneno djelo nije uspio jer se muž odupirao, a žena pobjegla na ulicu tražeći od susjeda da zovu policiju.

Kada su pristigli policijski službenici Policijske postaje Ilok, spriječili su Tomislava u daljnjem nanošenju ozljeda mužu. Poduzetim radnjama s namjerom da ubije drugoga na podmukao način i iz bezobzirne osvete Tomislav je počinio dva kaznena djela protiv života i tijela – pokušaja teških ubojstava”, navodi se presudi.

Supružnici su, prema ovotjednoj presudi, dobili i ukupnu odštetu od oko 100.000 kuna s kamatama i troškovima postupka koju im Tomislav mora platiti za nanošenje ozljeda. No, ta je presuda nepravomoćna i na nju se napadač može žaliti.


Tagovi: DUNAV ILOK LOVILI RIBU POKUšAJ UBOJSTVA PRESUDA

NEDAVNO OBJAVLJENO