OSUĐENI NA ZATVORSKE KAZNE

Supružnici ukrali kosilicu, muž se brani: Partizani me tukli na Golom otoku!

Objavljeno, 08. rujna 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Supružnici Vladimir (59) i Sanela (42), roditelji troje djece, proglašeni su krivima i osuđeni na zatvorske kazne zbog krađe električne kosilice vrijedne oko 2700 kuna iz trgovačkog centra u Čakovcu.

Prema presudi, oni su lani u travnju oko 15 sati s ulaza u trgovinu uzeli kosilicu, stavili je u prtljažnik opel vectre i otišli bez plaćanja. No, nadzorne kamere sve su snimile pa im je policija već isti dan pokucala na vrata obiteljske kuće iz sela u okolici Čakovca.

Vladimir je dobio 8 mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro, a supruga Sanela dobila je 8 mjeseci uvjetno. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti. Tijekom ročišta Vladimir je priznao krađu.

“Vozio sam kćer na kosilici dok je supruga bila u trgovini i onda sam primijetio da nas nitko ne pazi pa sam kosilicu odnio u auto i stavio je u prtljažnik. Kad smo došli doma, kosilicu sam izvadio i stavio u ‘škedenj’. Ubrzo nakon toga, kroz kojih pola sata, došla je policija i raspitivala se za kosilicu.

Nisam htio policajcima pokazati kosilicu jer sam vidio da je vrag odnio šalu. Kad su otišli uzeo sam kosilicu i vratio je u dućan. Ostavio sam je pred ulazom i nikome od prodavača nisam se javio. Idućeg dana je supruga otišla i platila kosilicu, te kupila novu tako da je trgovina još i u plusu, a ne minusu”, branio se Vladimir.

ŽENA PLATILA DVIJE KOSILICE

No, njegov iskaz tijekom istrage razlikovao se od iskaza na suđenju. U istrazi je tvrdio da nije ukrao kosilicu, a na suđenju je sve priznao. Tužitelji su ga pitali da objasni tu proturječnost.

“Partizani su me tukli na Golom otoku pa sam postao senilan i zaboravljam događaje. Tako sam, izgleda, kosilicu uzeo i zaboravio je platiti, a kosilice više nema. Kako nema, pitate? Pa tako: kako sam je ja ukrao iz dućana, tako su je i meni ukrali iz kuće”, tvrdio je odjednom Vladimir kao da prije toga baš ništa nije rekao.

Supruga Sanela branila se kako nije sudjelovala u krađi, a kosilicu je vidjela u prtljažniku automobila nakon što se vratila iz dućana u kojem je kupila ljuljačku za dijete.

“Kad sam shvatila o čemu je riječ, idućeg dana sam otišla u trgovinu i platila tu kosilicu te prodavačici dala sve papire. Kroz par dana došla sam opet i kupila drugu kosilicu jer nam treba za košnju dvorišta”, ustvrdila je Sanela na suđenju.

No, iz snimke nadzorne videokamere vidi se Vladimir “koji odvozi iz trgovine crvenu benzinsku kosilicu, a uz njega je Sanela koja u jednom trenutku pregledava kosilicu te ju potom suprug odvozi iz trgovine”.

“Nakon toga je vidljivo da iz parkirališta trgovine izlazi osobni automobil marke opel vectra srebrne boje s otvorenim prtljažnikom iz kojeg viri rukohvat crvene benzinske kosilice”, navodi se u presudi Općinskog suda.


Tagovi: čAKOVEC GOLI OTOK KOSILICA KRAđA PARTIZANI

NEDAVNO OBJAVLJENO