Supružnici Koren zarađuju 6000 kn više nego lani, a supružnici Jakšić 500 kn

Objavljeno, 30. srpnja 2022. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA / Župan Darko Koren (desno) i supruga Marcela Andreata na Danima travnjaka
AUTOR
Redakcijski tekst

Proteklih su mjeseci brojni lokalni dužnosnici diljem Hrvatske ažurirali podatke o osobnim primanjima u imovinskim karticama.

Mnogima su plaće veće u odnosu na prije godinu dana. Tako koprivničko-križevački župan Darko Koren danas prima oko 18.700 kuna neto mjesečno. To je otprilike stotinjak kuna više nego u srpnju prošle godine.

Od njega pak više zarađuje supruga dr. sc. Marcela Andreata Koren, koja obnaša dužnost dekanice Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima: njezina je plaća oko 19.300 kuna. Gospođa Andreata Koren lani je u lipnju imala plaću od 13.500 kuna, ali tada je još bila predavačica na VGU-u.

Vjenčali se gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i Marina Horvat, svadba u Koprivnici
Marina i Mišel Jakšić / Foto: Marko Horvat

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik, prima saborsku plaću u iznosu od 18.000 kuna neto mjesečno, i to zahvaljujući činjenici da je i predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe. U lipnju lani plaća mu je bila oko 500 kuna manja od sadašnje.

Gradonačelnikova supruga Marina Jakšić kao županijska pročelnica i glavna pravnica prima oko 11.100 kuna neto mjesečno. No, ovog je časa na rodiljnom dopustu pa ne dobiva plaću iz županijske blagajne te su joj primanja osjetno manja.

Sve u svemu, supružnici Koren danas zajedno zarađuju oko 38.000 kuna, što je gotovo 6000 kuna više nego prošlog ljeta. Prvi par Koprivnice, supružnici Jakšić, zajedno zarađuju oko 29.000 kuna, odnosno otprilike 500 kuna više nego lani u ovo doba.


Tagovi: DARKO KOREN MIšEL JAKšIć PLAćE SUPRUžNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO