OTKRIVENI DETALJI DRAME

Sumanuti otac benzinom polio dvoje djece i suprugu te počeo kresati upaljačem…

Objavljeno, 27. svibnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Drama koja se prije desetak dana dogodila u obiteljskoj kući u Ferdinandovcu kod Đurđevca samo je pukim slučajem završila bez tragedije, otkrila je istraga koju protiv muškarca (38) provodi Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici.

“Sumnja se da je 38–godišnjak oko 13 sati u Ferdinandovcu pod utjecajem alkohola od 2,18 promila benzinom zalio dio hodnika kuće te je zahvatio suprugu i dvoje malodobne djece. Provodi se daljnje kriminalističko istraživanje”, glasilo je prvo priopćenje policije, a mediji su nagađali kako su to zapravo bila pijana posla bez stvarne opasnosti.

No, ono što je dosad ustanovilo koprivničko tužiteljstvo otkriva prave razmjere drame koja se događala u podravskom mjestu.

“Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 12. svibnja telefonom nazvao svoju suprugu i rekao joj da će dići u zrak kuću i nju. Kad je došao kući, izlio je benzin po hodniku i pritom benzinom polio odjeću svoje supruge i dvoje maloljetne djece. Zatim je uzeo upaljač u namjeri da zapali benzin, ali nije uspio aktivirati upaljač”, priopćili su iz Državnog odvjetništva.

Osnovano se sumnja i da je od početka 2017. do svibnja 2019. učestalo grubo vrijeđao suprugu i tjerao je iz kuće.

“Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 38-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i ponavljanja i dovršenja pokušanog kaznenog djela”, ističu u tužiteljstvu.


Tagovi: DJECA POLIO BENZINOM UHICEN UPALJAC

NEDAVNO OBJAVLJENO