ANKETA: ŠTO VI MISLITE O OVOME

Sukob Bandića i ministrice: treba li država nabavljati udžbenike za vjeronauk

Objavljeno, 31. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Opet se zakuhalo zbog besplatnih udžbenika za osnovne škole koje će iduće školske godine nabaviti Vlada. Prema prijedlogu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, udžbenici za vjeronauk neće biti besplatni jer je riječ o izbornom predmetu, a na to su žestoko reagirali iz Bandićeva kluba zastupnika u Saboru.

Bandićev klub zatražio je danas od ministrice Divjak da odustane od odluke o udžbenicima vjeronauka ili da podnese ostavku. Ako ne učini ništa od toga, zastupnik Kažimir Varda u ime tog saborskog kluba najavio će da će pokrenuti postupak ministričine smjene.

Treba li država platiti i udžbenike iz vjeronauka?

View Results

Loading ... Loading ...

Iz ministarstva pak upozoravaju kako udžbenike za izborne predmete i pomoćne materijale (radne bilježnice, zbirke, atlase, likovne mape, kutije za tehnički…) nabavljaju osnivači ili roditelji, kako je bilo i dosad.

Sve osnovne škole na jesen će dobiti besplatne školske udžbenike osim izbornih predmeta, a u Zagrebu će besplatne udžbenike imati i sve srednje škole. Prema naputku Ministarstva obrazovanja, roditelji će na jesen morati sami nabavljati udžbenike za vjeronauk, dopunski strani jezik ili neki drugi izborni predmet.


Tagovi: BANDIC MINISTRICA UDZBENICI VJERONAUK

NEDAVNO OBJAVLJENO