NEMA POKRETANJA POSTUPKA

Šukerov HNS Povjerenstvu odbio dostaviti podatke o županu Korenu

Objavljeno, 04. veljače 2020. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće pokrenuti postupak protiv župana Darka Korena zbog više odlazaka na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije tijekom SP-a u Rusiji.

Korena je netko nakon SP-a bio prijavio jer je odbijao javno reći tko mu je plaćao put i ulaznice. No, povjerenstvo iz prikupljenih dokumenata nije moglo zaključiti je li tu bilo riječi o sukobu interesa.

“Povjerenstvo je od Hrvatskog nogometnog saveza dopisom 15. studenoga te ponovno 18. prosinca 2018. godine zatražilo očitovanje o tome je li Koren član HNS-a, obnaša li neku od funkcija u tijelima HNS-a te je li za navedeno primao naknadu i u kojem iznosu.

Povjerenstvo do dana donošenja ove odluke od HNS-a nije dobilo odgovor na traženje željenih informacija”, tumače u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Od županijske uprave u Koprivnici pak zatražili su očitovanje o tome je li Koren bio na utakmicama u Rusiji te tko je financirao troškove odlazaka. Odgovorili su im kako nemaju “službenih saznanja je li župan bio odsutan zbog odlazaka na utakmice u Rusiju ili iz bilo kojeg drugog razloga jer se evidencija takve vrste ni ne provodi”.

Zaključuju kako ne raspolažu nikakvim saznanjima o putu Darka Korena na svjetsko nogometno prvenstvo. No, domeću i kako Županija “nikada i nikome, dakle ni županu Korenu, nijedan trošak takve vrste nije financirala iz proračuna”.

Povjerenstvo je, na koncu, moralo odustati od pokretanja postupka, a i dalje nema odgovora na pitanje tko je Korenu platio odlaske u Moskvu na utakmice hrvatske reprezentacije.


Tagovi: DARKO KOREN HNS POVJERENSTVO RUSIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO