OBOJICA SU ZAVRŠILI U BOLNICI

Sudski epilog krvavog obračuna učenika šakama, nogama i nožem

Objavljeno, 04. travnja 2020. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinski sud u Bjelovaru presudio je da Kristijan Tomislavu mora platiti 14.500 kuna odštete jer ga je teško ranio nožem u trbuh.

Prema kaznenoj presudi, Kristijan je pravomoćno proglašen krivim jer je tada 17-godišnjeg učenika Tomislava, njegova vršnjaka, oko 4.30 sati u parku u centru Bjelovara “džepnim preklopnim nožem dužine oštrice sedam centimetara ubo u predjelu trbuha”.

Nanio mu je “ubodnu ranu trbuha s ozljedom i krvnim podljevom hvatišta crijeva i ubodom u tanko crijevo, što je dovelo do akutnog abdomena koja ozljeda je bila teška i po život opasna”. Osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu jer je prekoračio nužnu samoobranu.

No, svemu je prethodio divljački fizički napad Tomislava i njegova društva na Kristijana. Kad su još jednom nasrnuli na njega, Kristijan je izvadio nož i zabio ga Tomislavu u trbuh.

ČETIRI SLOMLJENA ZUBA

Kristijan tvrdi da su ga te noći nakon izlaska iz diska Tomislav i njegova ekipa napali bez ikakva razloga. Toliko su ga pretukli i cipelarili da je četiri dana bio u bolnici s potresom mozga. Slomili su mu i četiri zuba.

Nisu se dotad nikad svađali, bili su dobri i u “odnosu kumstva”. Napad Tomislavove ekipe na Kristijana potvrdile su dvije djevojke koje su sve vidjele.

Sud je zaključio kako je najprije Tomislav Kristijana “bez ikakvog razloga i povoda s leđa fizički napao i više puta udario rukama i nogama kod haustora u blizini diskokluba Millenium, zajedno sa još barem dvojicom svojih prijatelja”.

“Zato je tužitelj Tomislav takvim postupanjem doprinio štetnom događaju u kojemu ga je tuženik Kristijan ozlijedio nožem, i to u omjeru od 50 posto”, obrazložio je Općinski sud u presudi prošli tjedan.

Mladići su danas punoljetni i zaposleni. Tomislav živi u Zagrebu, a Kristijan u Bjelovaru.


Tagovi: BJELOVAR NOZ OBRAčUN UčENICI

NEDAVNO OBJAVLJENO