Sudar električnog bicikla i električnog romobila. Krivi i vozač i vozačica

Objavljeno, 30. ožujka 2023. Crna kronika
# Foto: ARHIV / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Prvi e-sudar zabilježen je u Hrvatskoj: sudarili su se električni bicikl i električni romobil.

Prometna nesreća dogodila se u srijedu oko 15.15 sati u Ulici Eugena Kumičića u Slavonskom Brodu, otkriva danas tamošnja policija. Jedan je sudionik bio pijan.

“Obavljenim očevidom je utvrđeno da se 68-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,88 promila uključivao u promet preko nogostupa upravljajući električnim biciklom a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Pritom je oduzeo prednost 57-godišnjakinji koja je upravljala električnim romobilom, zbog čega ista nije uspjela na vrijeme zaustaviti romobil te je došlo do udara prednjeg kotača romobila, u stražnji kotač bicikla i pada oba vozača na kolnik.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policijski službenici protiv 68-godišnjaka podnose obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

I protiv 57-godišnjakinje slijedi obavezni prekršajni nalog jer se kao vozačica osobnog prijevoznog sredstva bila dužna kretati biciklističkom stazom koja postoji na tom dijelu kolnika”, objasnili su u policiji.


Tagovi: E-SUDAR ELEKTRIčNI BICIKL ELEKTRIčNI ROMOBIL PROMETNA SLAVONSKI BROD

NEDAVNO OBJAVLJENO