Sud naredio potragu za Dinom jer je policiju na Facebooku nazvao “smrdljivci”

Objavljeno, 25. siječnja 2023. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Sud je raspisao potragu za mladićem koji je na Facebooku vrijeđao policajca, ali na koncu ga nisu uspjeli pronaći na više adresa.

Zato mu je suđeno u odsutnosti te je ovih dana proglašen krivim i osuđen za komentar koji je napisao još u studenome 2020. godine oko 16.20 sati u Facebook grupi “Policija zaustavlja – Bjelovar i okolica”.

Prema presudi, Dino (20) je s korisničkog profila “Dino Beta Taritas” objavio komentar: “Ma, smrdljivci neko veče su imali punu torbu tablica u autu”. Sud smatra kako je tom objavom vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika čija je fotografija objavljena u toj grupi.

Dino se nije odazivao na pozive suda, pa je sud izdao dovedeni nalog Policijskoj postaji Grubišno Polje koja ga nije uspjela pronaći na adresi prebivališta. Na zahtjev suda raspisana je potraga za okrivljenikom, te je Policijska postaja Sisak obavijestila sud da on boravi na adresi u Sisku, ali bez prijave.

No, ni tamo mu se nije mogla uručiti dostava poziva, pa mu se sudilo u odsutnosti. Na početku policijske istrage, policajka iz Policijske postaje Garešnica obavila je razgovor s njim. Dino nije osporavao da je to njegov profil na Facebooku, ali se “branio da je imao lažni profil“, navodi sud.

Komentiranje zakonitog postupanja policajca na javnoj platformi, uz fotografiju u odori na kojoj je jako dobro vidljivo lice, izrazito uvredljivim riječima “smrdljivci”, predstavlja grubo vrijeđanje i omalovažavanje policijskog službenika, što je nedopustivo, naglašava sutkinja u presudi.

Dino je, dakle, proglašen krivim i kažnjen sa 100 eura te mora platiti 40 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.


Tagovi: BJELOVAR FACEBOOK POLICIJA PRESUDA SMRDLJIVCI

NEDAVNO OBJAVLJENO