A JOSIP VEĆ U ZATVORU

Sud bez milosti prema Josipu: Ideš 11 mjeseci u zatvor ako ne vratiš 3200 kuna

Objavljeno, 29. lipnja 2019. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Josip (21) osuđen je na 11 mjeseci uvjetnog zatvora jer je Denija iz Čakovca prevario lažno obećavši da će mu prodati mobitel ako mu odmah na račun uplati 3200 kuna.

Deni mu je novac uplatio naivno misleći da će mu Josip doista poslati novi mobitel samsung galaxy s6 edge. No, kako se to nije dogodilo, prijavio ga je policiji koja mu je odmah ušla u trag.

Inače, za Josipa je u presudi navedeno da je “državljanin Republike Hrvatske, kuhar, nezaposlen, sa završenom srednjom školom, neoženjen, bez djece, neosuđivan, nalazi se u Kaznionici i zatvoru u Požegi”. Dakle, već je iza rešetaka zbog nekog drugog nedjela.

“Putem internetskog portala Njuškalo stupio je u kontakt s Denijem te mu neistinito predočio da će mu za iznos od 3200 kuna prodati mobilni telefon, iako takvu nakanu nije imao. Kad mu je Deni povjerovao i isti dan u 17.41 sati uplatio iznos na račun u banci, istome nije isporučio mobitel”, navodi se u jučerašnjoj presudi Općinskog suda.

Sud navodi kako je Josip postupao “s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist te je doveo nekoga lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu i time ga naveo da na štetu svoje imovine nešto učini, čime je počinio kazneno djelo protiv imovine – prijevarom”.

Osuđen je na 11 mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, a u roku od šest mjeseci mora “ispuniti i posebnu obvezu naknade štete oštećeniku Deniju isplatom iznosa od 3.200 kuna”. Ako to ne učini, odmah ide u zatvor.

No, presuda prije toga mora postati pravomoćna, odnosno izvršna.


Tagovi: MOBITEL NJUSKALO PRIJEVARA ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO