Studenac službeno kupio Loniju. Sad ima više od 1000 dućana i 5500 radnika

Objavljeno, 09. lipnja 2022. Financijer
# Foto: SLOGA PODRAVSKA TRGOVINA / Lonia je preuzela đurđevačku Slogu
AUTOR
Redakcijski tekst

Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, preuzeo je kutinski trgovački lanac Lonia s 300 prodavaonica u šest županija i Zagrebu te s više od 1400 zaposlenika.

Studenac je tako potvrdio poziciju vodećeg maloprodajnog lanca po broju prodavaonica u Hrvatskoj te je prvi koji ih u svojoj prodajnoj mreži ima više od 1000, a kupcima je sada na usluzi više od 5500 zaposlenika.

„S više od 1000 prodavaonica, Studenac je prvi maloprodajni lanac u Hrvatskoj koji je došao do te čarobne brojke. To ujedno znači da smo u posljednje tri godine utrostručili svoju prodajnu mrežu i sada smo snažno prisutni u gotovo svim županijama diljem Hrvatske i u Zagrebu.

Istovremeno, Studenac ima najveći tržišni udio kada govorimo o takozvanom proximity formatu, odnosno malim prodavaonicama koje su kupcima nadohvat ruke i nude sve ono što im je bitno. No, u Studencu tu nećemo stati“, rekao je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

S ciljem da u 2023. Studenac dosegne promet od 500 milijuna eura i uđe u Top 6 maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, kompanija će u narednom razdoblju posebnu pažnju usmjeriti na digitalizaciju poslovanja.

„Sada u više od 300 prodavaonica imamo iznimno traženu To Go ponudu i svježe pečene pekarske proizvode, a pokrenuli smo i gastro odjel naziva Bistro sa svježe pripremljenim gotovim jelima”, istaknuo je Dragan Baškarad, član Uprave za operativne poslove u Studencu.

Studenac je, tako, na velika vrata ušao i u Koprivničko-križevačku županiju preuzuimanjem svih dućana Sloge podravske trgovine koja posluje u sastavu Lonije.


Tagovi: LONIA STUDENAC

NEDAVNO OBJAVLJENO