NOVO PRESLAGIVANJE NA TRŽIŠTU

Studenac na korak do preuzimanja tvrtke Lonia: ‘Sve je već dogovoreno!’

Objavljeno, 11. siječnja 2022. Financijer
# Foto: SLOGA PODRAVSKA TRGOVINA
AUTOR
Robert Mihaljević

Maloprodajni div Studenac na korak je do preuzimanja kutinske tvrtke Lonia, doznajemo od dobro upućenog izvora bliskog Studencu.

To je gotova stvar, sve je dogovoreno između vlasnika i menadžmenta”, tvrdi naš neslužbeni izvor danas te tako potvrđuje ono što je naš portal najavio još lani u rujnu.

Omiška tvrtka Studenac u vlasništvu je poljskog investicijskog diva Enterprise investors, koji je kasnije kupio i pekarski lanac Pan pek te zadarske Sonik markete, porečke Istarske supermarkete i biogradski lanac Bure. Studenac ima oko 650 prodajnih mjesta diljem Hrvatske, a naveliko otvara trgovine po Zagrebu.

Kutinska tvrtka kroz novoosnovano poduzeće Lonia trgovina d.o.o. upravlja mrežom od 300 prodavaonica prehrane te osam veleprodajnih centara. Lonia je nedavno preuzela đurđevačku tvrtku Sloga podravska trgovina sa 70-ak dućana te se tako proširila na Koprivničko-križevačku županiju.

Lonia trgovina prisutna je u Podravini, Zagrebu, Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Prema podacima FINA-e, Studenac je sedmi trgovački lanac po prometu u Hrvatskoj s ukupnim prihodom od gotovo 1,9 milijardi kuna pretprošle godine. Preuzimanjem Lonije dodatno će ugroziti šestog na ljestvici, splitski lanac Tommy za kojeg mediji spekuliraju kako je također na meti preuzimatelja.


Tagovi: LONIA PREUZIMANJE STUDENAC TRGOVINA

NEDAVNO OBJAVLJENO