NEKOME JE TO DOBRO DOŠLO

Štrajkaju u najvećoj tvornici Nutelle na svijetu. Neki zadovoljno trljaju ruke

Objavljeno, 04. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Zlatko Dalić u spotu za Lino ladu
AUTOR
Redakcijski tekst

Najveća tvornica Nutelle na svijetu, na sjeveru Francuske, i dalje je blokirana zbog štrajka 160 radnika. Tamo se proizvodi čak 600.000 staklenki Nutelle na dan, odnosno četvrtina ukupne proizvodnje. To bi moglo dovesti do ozbiljnog poremećaja na tržištu i nestašice Nutelle, upozoravaju iz te kompanije.

Radnici traže povišicu od 4,5 posto i bonus od 900 eura, a uprava na to ne pristaje. No, štrajk bi mogao ići na ruku koprivničkoj Podravki čiji su kremni namazi pod brandom Lino lada trenutačno hit u regiji, pogotovo Lino lada gold s komadićima lješnjaka koju reklamira hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić.

Lino lada je lani u Hrvatskoj po prodaji prvi put u povijesti pretekla Nutellu, a čini se kako je taj trend nastavljen i ove godine. Prošle godine najviše je rasla prodaja upravo kategorije dječje hrane i kremnih namaza, za gotovo devet posto. Isto se dogodilo i u prvom kvartalu ove godine, kad je u toj kategoriji zabilježeno više od 100 milijuna kuna prihoda uz rast prodaje od čak 11,5 posto. I to unatoč činjenici da je lanjski Uskrs, za razliku od ovogodišnjeg, padao u prvom kvartalu.

“Rast prodaje ponajviše je potaknut promotivnim aktivnostima na kategorijama Kremni namazi, Dječja hrana i Snack. Osim navedenog, kategorije Kremni namazi i Snack bilježe rast prihoda i kao rezultat izvrsno prihvaćenih novih i inoviranih proizvoda na brandovima Lino Lada i Kviki”, tumače ovogodišnji skok u Podravki.

Potraje li, dakle, štrajk u najvećoj Nutellinoj tvornici, Lino lada bi mogla dodatno učvrstiti poziciju najjačeg branda u kategoriji kremnih namaza na domaćem tržištu. A bogme ozbiljno zakucati na vrata konkurenciji i u regiji.


Tagovi: LINO LADA NUTELLA PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO