MOGUĆI SU NOVI SLUČAJEVI

Stožer zbog Picokijade strahuje od širenja zaraze koronavirusom

Objavljeno, 29. lipnja 2020. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA / Dr. Draženka Vadla, čelnica koprivničkog Zavoda za javno zdravstvo
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijski stožer u Koprivnici u ponedjeljak je održao koordinaciju na kojoj je razmatrao epidemiološku situaciju i mjere koje se provode.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla izvijestila je kako je na području županije pet osoba pozitivno na koronavirus, što je ukupno 99 od početka epidemije. Trenutno je 21 osoba pod mjerom kućne samoizolacije.

“Stanje je zasad stabilno, nadamo se da će tako i ostati, no s obzirom na okupljanja koja su se odvijala, moguće je da će biti novih pozitivnih osoba.

Stanovnici županije moraju shvatiti da opasnost od zaraze nije prošla te da je od velike važnosti ponašati se odgovorno, primjenjujući sve upute o higijeni, dezinfekciji i fizičkom distanciranju”, napomenula je Vadla.

Zabrane posjeta

Vodeća županijska epidemiologinja time se očito referirala na đurđevačku Picokijadu na kojoj je u tri dana bilo na tisuće posjetitelja. Bez socijalne distance, maski i drugih preporučenih mjera.

Ravnatelji i predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako se sve aktivnosti unutar zdravstvenog sustava provode bez poteškoća te u skladu s propisanim protokolima.

I dalje je na snazi mjera zabrane posjeta u Općoj bolnici Koprivnica, a za preglede u ordinacijama županijskog Doma zdravlja još uvijek je potrebna telefonska najava. 

Što se tiče epidemiološkog stanja u Domu za starije, ono je stabilno, priopćili su iz Stožera. Na snazi je zabrana posjeta, a počelo se i s provođenjem mjere ograničenog kretanja korisnika u dvorištu Doma u prijepodnevnim satima.


Tagovi: DR DRAžENKA VADLA PICOKIJADA STOžER

NEDAVNO OBJAVLJENO