NOVI PODACI O OBOLJELIMA

Stožer ogorčen: Čak 18 ljudi iz karantene danas ulazilo u ljekarne!

Objavljeno, 20. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj u petak poslijepodne popeo se 128, a troje pacijenata su zbog komplikacija s upalom pluća priključeni na respiratore.

Od jutra je, dakle, 15 novih oboljelih od koronavirusa. Dr. Alemka Markotić rekla je kako je troje s težom kliničkom slikom na respiratoru u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu

“Jedna je osoba srednje životne dobi, a dvije su starije. Ima tu i kroničnih bolesti, ali sad ne bih o tome”, naglasila je dr. Markotić.

Ministar Davor Božinović otkrio je kako bi se uskoro mogao ograničiti ili ukinuti javni prijevoz autobusima i vlakovima. Taksi služba zasad ostaje u funkciji.

Članovi nacionalnog stožera izrazili su zabrinutost jer se mnogo osoba ne pridržava mjera samoizolacije. Samo jutros u ljekarne u Zagrebu ušlo je 18 osoba koje moraju biti u samoizolaciji.

Ako se to nastavi, uvest će se još rigoroznije mjere. Kako se neslužbeno govori, to znači uvođenje karantene za pojedine dijelove Hrvatske, ali i zabranu, odnosno ograničenje kretanja.


Tagovi: MINISTAR PRESICA STOžER VIRUS

NEDAVNO OBJAVLJENO