KOJE ĆE MJERE U SRIJEDU DONIJETI

Stožer razmišlja o zatvaraju kafića i online nastavi. Odluka na Vladi

Objavljeno, 24. studenoga 2020. Vijesti
# Foto: VLADA RH / Premijer Andrej Plenković i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović na virtualnom sastanku sa županima
AUTOR
Redakcijski tekst

Premijer Andrej Plenković i potpredsjednik Vlade Davor Božinović održali su u utorak virtualni sastanak s hrvatskim županima na kojem su raspravljali o epidemiološkoj situaciji.

Nakon sastanka, čelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović najavio je kako će već do kraja tjedna donijeti nove, najstrože epidemiološke mjere ove jeseni.

No, neće biti klasičnog lockdowna kao proljetos. Otkrio je kako će se mjerama, prije svega, obuhvatiti ugostiteljstvo, kulturni događaji, nastava u školama, privatna okupljanja.

Iz lokalnih stožera na sjeveru danas već stižu neslužbene informacije o kojim se mjerama razmišlja i što Stožer planira prezentirati Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću.

NAJVIŠE DVIJE OBITELJI

Prema njihovim izvorima, navodno će najviše na udaru biti ugostitelji: razmišlja se o potpunom zatvaranju svih kafića.

Drugi set mjera, prema tim informacijama, odnosio bi se na uvođenje online nastave u višim razredima osnovnih i srednjih škola, odnosno raniji odlazak učenika na produžene zimske praznike.

Na koncu, epidemiolozi će Stožeru i Vladi, kako se čuje, predložiti da se drastično ograniče privatna druženja i okupljanja. Jedan od prijedloga je da bi se privatna druženja navodno dopustila samo osobama iz najviše dvije obitelji.

No, riječ je zasad samo o prijedlozima o kojima će zeleno svjetlo na koncu morati dati uži kabinet Vlade na čelu s Andrejem Plenkovićem i resornim ministrima.


Tagovi: MJERE STOžER

NEDAVNO OBJAVLJENO