LOKAL MU MORA PLATITI ODŠTETU

Stolica u kafiću odrezala mu prst dok je sjedao! Sve je bilo puno krvi…

Objavljeno, 22. prosinca 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / Gost je ostao bez prsta na ovakvom stolcu u kafiću
AUTOR
Redakcijski tekst

Damir (45) ostao je bez vrha prsta u bizarnoj nesreći u kafiću, pa mu ugostiteljski objekt mora platiti ukupnu odštetu od oko 18.000 kuna koja bi s kamatama mogla iznositi više od 20.000 kuna.

Nevjerojatna ozljeda Damiru iz Kumrovca dogodila se u kafiću u Malom Lošinju gdje je u kolovozu ljetovao s obitelji. On tvrdi kako je sjeo na sklopivi stolac koji se sam od sebe rasklopio iz neutvrđenog razloga. Kako se dok je sjedao držao za rukohvat, došlo je do prignječenja i amputacije otprilike jednog centimetra četvrtog prsta desne ruke.

Kafić: Gost je sam kriv

“Vratio sam se iz wc-a i sjeo na stolicu na kojoj sam sjedio i ranije te se primio za rukohvat. No, kad je došlo do opterećenja stolice mojom težinom, našao sam se na podu jer se stolica ispružila po tlu. Kako sam se rukama držao za rukohvat, vrh prsta mi je otpao. Liječnik m je prišio otpali komad prsta, ali nije srastao i na kraju je pocrnio i otpao”, ispričao je Damir na ročištu.

Predstavnici lošinjskog lokala osporili su njegove optužbe tvrdeći kako je za ozljedu sam kriv.

No, sud je u utorak ipak zaključio kako Damiru pripada pravična odšteta zbog teške ozljede u kafiću

“Radi se o stolicama u obliku ležaljki, a koje se mogu podignuti na tri razine. Ozljeda je nastala jer Damir nije ustao sa stolice i podignuo stolicu na višu, odnosno spustio stolicu na nižu razinu, već je isto napravo sjedeći na stolici.

Kako je pokušao u sjedećem položaju promijeniti razinu stolice, a budući se radi o sklopivim stolicama, ista se uslijed nepravilnog korištenja, isključivo njegovom krivnjom, sklopila i prignječila mu prst”, upozorili su iz kafića.

Komad prsta na stolcu

Damirova supruga pak naglasila je kako je “ozljeda bila takva da je komad prsta ostao zalijepljen na drvenoj
prečki stolice”. Stolac ima cijelu drvenu konstrukciju koja je sklopiva, a na nju je pričvršćeno platno na kojem se sjedi, prisjetila se.

No, sud je ipak zaključio kako Damiru pripada pravična odšteta zbog teške ozljede u kafiću. Na sudu su saslušani ozlijeđeni gost, predstavnik kafića, Damirova supruga, neutralna gošća lokala, konobar koji je tog dana bio u smjeni i sudsko-medicinski vještak koji je govorio o karakteru ozljede. Svjedoci su rekli kako je sve bilo puno krvi.

Presuda koja je donesena u utorak je nepravomoćna i kafić se na nju može žaliti u zakonskom roku. Damiru je sutkinja dosudila 17.000 kuna odštete i 1240 kuna za tuđu pomoć i njegu u kući. Damir je tužbom tražio 40.000 kuna.


Tagovi: KAFIć KUMROVEC LOšINJ PRST STOLICA

NEDAVNO OBJAVLJENO