SUTKINJA GA PROGLASILA KRIVIM

Stjepan uhićen jer je nakon svađe ošamario posinka koji ga je psovao

Objavljeno, 11. listopada 2021. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK / Fotografija nema baš nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Stjepan (36) je uhićen nakon što je ošamario posinka (8) koji ga je vrijeđao i psovao jer mu nije htio dati igačku. Kasnije je na sudu proglašen krivim i osuđen na 12.000 kuna kazne.

Sve se dogodilo lani u prosincu oko 19 sati u Dugom Selu. Prema presudi, Stjepan je počinio nasilje na štetu djeteta, s obzirom da ga je “zbog verbalnih nesuglasica udario otvorenim dlanom ruke u predjelu lica, na koji način ga je uznemirio, povrijedio mu je dostojanstvo”.

Stjepan se na sudu branio kako je te večeri u kući bio sa svojom suprugom i djecom, a dječak ga je vrijeđao govoreći mu pogrdne riječi ‘p… ti materina, j… ti mater’. To ga je razljutilo pa ga je ošamario. Supruga mu je prigovorila zbog toga pa je nazvala policiju. Više ne žive zajedno nakon toga.

Bivša supruga pak svjedočila je kako je bila u kuhinji i u jednom času je čula da se njezin sin iz prvog braka svađa sa Stjepanom, ljutio se i galamio, čula je da nešto traži. Dječak je došao do nje i rekao da ga je očuh ošamario jer ga je tražio igračku koju mu Stjepan nije htio dati.

Prekršajna sutkinja ovih je dana Stjepana proglasila krivim i odredila mu 12.000 kuna kazne. Stjepan je, inače, kazneno i prekršajno dotad bio neosuđivan.

“Opravdavao se činjenicom da ga je posinak isprovocirao, jer je bio prema njemu bezobrazan, ali je potrebno za naglasiti da niti jedna činjenica ne može opravdati okrivljenika da počini nasilje na štetu djeteta.

Takovo ponašanje ne poznaju civilizirane norme društvenog ponašanja”, zaključila je sutkinja u nepravomoćnoj presudi na koju se Stjepan može žaliti. O svemu je obaviješten i Centar za socijaln skrb.


Tagovi: DIJETE OšAMARIO DIJETE OšAMARIO POSINKA PRESUDA šAMAR UHIćEN

NEDAVNO OBJAVLJENO