OSUĐEN ZA NAPAD

Stjepan međašu palicom razbio glavu jer je travu kosio blizu njegova vinograda

Objavljeno, 14. rujna 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Stjepan (65) napao je međaša Željka te ga udario drvenom palicom po glavi jer je mislio da u vinogradu trimerom kosi travu i na njegovu dijelu vinograda.

Prema liječničkoj dokumentaciji, Željko je u tom napadu zadobio otvorenu ranu na glavi. Prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu proglasio je Stjepana krivim i mora platiti 100 eura kazne, protuvrijednost u kunama, te 300 kuna troškova postupka.

Sve se dogodilo u lipnju oko 12.45 sati u vinogradskom predjelu u Svetom Urbanu u Međimurju, blizu slovenske granice. Stjepan je, inače, po zanimanju geometar, pa su mu međe i granice posjeda profesionalna ‘deformacija’.

Nije htio na sud

Kako stoji u presudi, Stjepan je fizički nasrnuo na Željka koji je tom prilikom kosio travu “smatrajući da kosi i na njegovom dijelu vinograda”.

-Najprije je predmetom nalik na drvenu palicu, udario po motornoj kosilici za travu, tzv. trimer, a potom je istim predmetom udario Željka po glavi te ga ozlijedio – navodi sudac.

Nakon toga, udaljio se prema svojoj vikendici i odbacio drvenu palicu koju policija kasnije nije uspjela pronaći ni u vikendici, ni u široj okolici.

Stjepana, koji živi u Čakovcu, sud je dvaput pozivao na ročište, ali nije se odazivao. Potom je izdan nalog da ga na sud privede policija, ali ni to nije uspjelo.

Zato je Općinski sud u Čakovcu na koncu saslušao samo napadnutog Željka te presudu donio bez ispitivanja napadača Stjepana.


Tagovi: KOSILICA MEđAš MEđIMURJE RAZBIO GLAVU

NEDAVNO OBJAVLJENO