OBJAVLJENA LISTA DOBITNIKA

Stipendije za 150 novih studenata, neki će dobiti čak 13.200 kuna

Objavljeno, 04. prosinca 2021. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Gradonačelnik sa studentima / ARHIVSKA FOTOGRAFIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Oko 150 novih studenata ostvarilo je pravo na isplatu stipendija iz gradskog proračuna prema prijedlogu povjerenstva i odluci gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića.

Studenti na preddiplomskom i integriranom studiju, njih 123, te ukupno 11 studeneta na diplomskim studijima dobit će ukupno 6600 kuna ako studiraju u Hrvatskoj i čak 13.200 kuna ako studiraju u inozemstvu.

Najviše stipendije dobit će četvero studenata: Franka Rod koja studira u Engleskoj, Vita Domijan u Danskoj, Mihaela Toth u Austriji i Viktor Jurić u Njemačkoj.

Studenti deficitarnih zanimanja, njih 12, dobit će stipendiju u ukupnom iznosu od 9600 kuna. Tako će, primjerice, veću stipendiju dobiti studenti medicine, sestrinstva, strojarstva, računarstva, rehabilitacije, elektrothenike, predškolskog odgoja. Sve stipendije isplaćivat će se iz gradskog proračuna u jednakim mjesečnim ratama.

Ukupno će se, dakle, za sve nove stipendije isplatiti više od milijun kuna u ovoj akademskoj godini. Inače, javnim natječajem raspisane su deficitarne stipendije za:: stručni studij građevinarstva, sestrinstva, predškolskog odgoja, proizvodnog strojarstva i elektrotehnike te sveučilišni studij medicine, matematike, fizike, matematike i informatike, fizike i informatike, rehabilitacije, logopedije, strojarstva, građevinarstva, njemačkog jezika i književnosti, engleskog jezika i književnosti, farmacije, ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, dentalne medicine i računarstva.

Na raspisani javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Koprivnice u ovoj akademskoj godini pristigla je 161 molba. Na koncu je odlučeno da će stipendije ove godine dobiti 146 studenata s područja grada. Listu svih dobitnika stipendija možete pogledati OVDJE.


Tagovi: DEFICITARNA KOPRIVNICA STIPENDIJE STUDENTI

NEDAVNO OBJAVLJENO