BEŠĆUTNO I OKRUTNO

Nesretnoj ženi koja boluje od Parkinsona htjela oteti stan. Prvo joj je dala tablete…

Objavljeno, 09. svibnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Tanja (43) iz Čakovca pokušala je bolesnoj susjedi Katarini (75) na prijevaru oteti stan od 71 kvadrata. Kad je jadna umirovljenica, koja boluje od Parkinsonove bolesti, posumnjala u njezine namjere, pretukla ju je i opljačkala. Općinsko državno odvjetništvo upravo je protiv Tanje podignulo optužnicu za više težih kaznenih djela.

Sve je počelo lani u srpnju kad se Katarini predstavila kao volonterka udruge koja pruža financijsku pomoć umirovljenicima. Obećala joj je srediti naknadu od 500 kuna mjesečno, no moraju potpisati ugovor o tome. Potom su otišli kod javnog bilježnika, ali umirovljenica je tamo zapravo potpisala ugovor o kupoprodaji stana sa stavkom da je za to već primila dogovoren iznos od 350.000 kuna.

Jadna je žena posumnjala da nešto nije u redu te je od Tanje kasnije zatražila da ponište ugovor. Par dana kasnije odvezli su se u Tanjinom automobilu kako bi obavili raskid, ali u blizini Štrigove odjednom je od Katarine zatražila da joj za poništenje ugovora isplati 15.000 kuna prijeteći da će nauditi njezinim unukama navodeći da ima njihove fotografije.

-Nisam na to pristala. Kad smo prošle Štrigovu, Tanja je stala, za kosu me izvukla iz automobila i tukla me otvorenim šakama po glavi i rukama te me stiskala za vrat. Pala sam na tlo, a Tanja me je više puta udarila po glavi i rukama i gurnula u jarak kraj ceste pa pobjegla. Završila sam u bolnici puna modrica po licu, vratu i rukama te sva krvava – ispričala je gospođa Katarina tijekom istrage.

Iste večeri, ključem koji je otela starici ušla je u njezin stan i ukrala joj osobne dokumente, karticu tekućeg računa, papire o vlasništvu stana, oko 100 kuna te četiri zlatna prstena i dvije zlatne ogrlice vrijednosti oko 3000 kuna. Policija je kasnije pretragom Tanjine kuće pronašla dokumente i papire koji je izravno dovode u vezu s kaznenim djelima koja joj se stavljaju na teret.

-Vjerovala sam da mi susjeda želi pomoći u ostvarivanju novčane naknade preko te udruge. No, tom prilikom počela mi je spominjati i da lijekovi koje pijem za Parkinsonovu bolest i smirenje nisu dobri i da ona ima druge tablete koje su bolje. Odmah mi je dala da popijem dvije i nakon toga nisam se baš najbolje osjećala. Potom me je odvezla u ured javne bilježnice – ispričala je žrtva tužiteljima.

Optužena Tanja tijekom istrage branila se šutnjom. Puštena je iz istražnog zatvora da se brani sa slobode, ali zabranjeno joj je približavanje žrtvi i komuniciranje s njom.


Tagovi: CAKOVEC PREVARA STAN STARICA

NEDAVNO OBJAVLJENO