NA ULICI USRED DANA

Starac (79) dočekao bivšu ženu u zasjedi te u nju sasuo više hitaca iz pištolja

Objavljeno, 30. ožujka 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Umirovljenik (79) koji je na ulici ispalio salvu hitaca prema bivšoj supruzi teško je ranivši završio je mjesec dana u istražnom zatvoru nakon što ga je policija uhitila.

Kako su danas otkrili tužitelji, tereti ga se za kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te oštećenje tuđe stvari. Prijeti mu višegodišnji zatvor.

“Postoji osnovana sumnja da je 79-godišnjak u nedjelju oko 9.55 sati došao u jednu ulicu u Zagrebu u kojoj se nalazi više obiteljskih kuća i po kojoj se kreću prolaznici te se, s nakanom da usmrti svoju bivšu suprugu, sakrio iza spremnika za otpad i čekao njen nailazak.

Kad ju je vidio, ispalio je iz pištolja više hitaca prema njoj. Oštećenica je zadobila tjelesnu ozljedu budući da ju je pogodilo jedno streljivo. Okrivljeni 79-godišnjak, osnovano se sumnja, svojim postupanjem pristao je ozlijediti i ugroziti druge slučajne prolaznike i stanare obiteljskih kuća u navedenoj ulici.

Jedno zrno u svojoj putanji oštetilo je osobno vozilo, dok je drugo pogodilo fasadu kuće u kojoj su u tom trenutku bili stanari”, otkrili su u srijedu iz županijskog državnog odvjetništva.

Sudac istrage danas mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Tagovi: PIšTOLJ POKUšAJ UBOJSTVA PUCAO STARAC ZAGREB žENA

NEDAVNO OBJAVLJENO