BIO BEZ NADZORA

Stafordski terijer preskočio ogradu pa izgrizao dijete i njegova psa

Objavljeno, 19. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Američki stafordski terijer bez nadzora napao je i izgrizao dijete i njegova psa u srijedu oko 17 sati u Miklavcu u Međimurju.

Stafordski terijer preskočio je dvorišnu ogradu i odmah napao djetetova psa, russel terijera, koji je bio na uzici. Potom je ugrizao i dijete za palac desne ruke.

“Jučer nešto prije 17 sati u Miklavcu, pas pasmine američki stafordski terijer, uslijed propuštenog nadzora 34-godišnje vlasnice i neopreznog držanja, preskočio je dvorišnu ogradu kuće.

Potom je na ulici napao i ugrizao psa pasmine russel terijer, a kojeg na povodcu šetalo dijete. Nakon toga staford je ugrizao i dijete za palac desne ruke. Liječnička pomoć pružena mu je u ordinaciji opće medicine u Murskom Središću.

Vlasnica staforda novčano je kažnjena zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, priopćili su u četvrtak iz čakovečke policije.

“Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, upozoravamo građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom.

Ljubimce dužni su držati u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja. Ujedno, vlasnici su dužni poduzeti i mjere sigurnosti kako ljubimci ne bi ugrožavali ljude i druge životinje”, upozoravaju u policiji.


Tagovi: DIJETE PAS TERIJER UGRIZAO

NEDAVNO OBJAVLJENO