UMJESTO DA GA NAGRADE

Sramotno: policajac koji je otkrio aferu zamjenika ravnatelja dobio otkaz

Objavljeno, 16. studenoga 2019. Vijesti
# Foto: RTL screenshot / Snimka jurnjave zamjenika ravnatelja policije
AUTOR
Redakcijski tekst

Policajac koji je medijima otkrio aferu zbog koje je zamjenik ravnatelja policije morao dati ostavku dobio je otkaz i protiv njega je pokrenut kazneni postupak.

Policajci su otkrili krticu u svojim redovima koja je medijima dostavila snimku presretača koji je u prometnom prekršaju uhvatio Josipa Ćelića, tada zamjenika ravnatelja, otkrio je Jutarnji.

“Policajac PU zadarske počinio je težu povredu službene dužnosti jer je dostavio snimku neovlaštenoj osobi i 8. studenoga je udaljen iz službe. Protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. Zbog sumnje da je počinio i kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, u tijeku je kriminalističko istraživanje”, rekli su u MUP-u.

Zamjenik ravnatelja policije 12. ožujka snimljen je u prebrzoj vožnji. Prekršaj su u zadarskoj policiji uredno evidentirali, ali nisu pokrenuli prekršajni postupak protiv njega.

Vozio preko 160 km/h

Učinili su to tek nakon što je RTL objavio snimku policijskog presretača na kojoj se vidi kako Ćelić divlja na cesti. Ćelić je nakon otkrivanja afere sam otišao s dužnosti.

“Kada policijski službenik vidi da se protiv njegovog nadređenog, koji je u naseljenom mjestu vozio preko 160 km/h, ne pokreće prekršajni niti kazneni postupak, da se čitav slučaj zataškava i krije od javnosti, tada je njegovo postupanje, kojim je ovo sramotno djelo razotkrio, za pohvalu, a ne za kaznenu prijavu i stegovni postupak.

Doduše, u Danskoj ili Švedskoj, a ovo je samo Hrvatska. S HDZ-om na vlasti. Zato će kazna uslijediti onome koji je razotkrio, a ne onima koji su kršili zakon pa to zataškavali. Sramota”, komentirao je otkaz policajcu saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin.


Tagovi: JOSIP ćELIć OTKAZ POLICAJAC SNIMKA

NEDAVNO OBJAVLJENO