URNEBESNO SPUŠTANJE

Šprajc komentirao našu vijest o zastavi na svinjcu, umrli smo od smijeha :))

Objavljeno, 24. srpnja 2019. Zabavno
# Foto: RTL screenshot
AUTOR
Redakcijski tekst

Popularni Zoran Šprajc u RTL Direktu u utorak navečer komentirao je našu vijest o kazni koju je čovjek zaradio zbog zastave na svinjcu. Šprajcov duhoviti komentar prenosimo u cijelosti, a svakako valja pogledati i video.

“Bizaran prekršaj i još bizarniju kazni bilježimo u mjestu Đulovac kod Daruvara. Naime kako piše lokalni portal Danica.hr jedan mještanin je obnavljao krovište na svom svinjcu i kako priliči tradiciji na banderu je objesio hrvatsku trobojnicu.

Il druge zastave nije imao, il se samo zafrkavao, čovjek je objesio zastavu Socijalističke Republike Hrvatske, dakle onu s petokrakom umjesto šahovnice. Netko od susjeda nije imao razumijevanja za tu zafrkanciju ili provokaciju pa je zvao policiju.

Policija je zastavu zaplijenila i uručila mu prekršajni nalog zbog kršenja “Zakona o grbu, zastavi i himni RH te zastavi i lenti Predsjednika RH.” I sad postaje zabavno.

Naime, kršenje tog Zakona koji se nije mijenjao od 1993. predviđa kazne u – dinarima.

Tako da će svinjogojac za postavljanje hrvatske zastave iz doba bivše Jugoslavije dobiti kaznu u dinarskoj protuvrijednosti od 20 do 50 njemačkih maraka, kako predviđa “Zakon o grbu, zastavi i himni RH te zastavi i lenti Predsjednika RH”.

E sad, ajde staru zastavu čovjek je možda našao negdje na tavanu, ali gdje će danas naći dinare za platiti kaznu, i kako će izračunati kurs prema njemačkoj marki koje isto tako već davno nema, nema veze, glavno da mi čuvamo ugled i čast zastave, grba, lente i Republike Hrvatske. 

Zastava je, napominjem, bila izvješena na svinjcu. Dakle, ako na svinjac izvjesite današnju službenu zastavu Republike Hrvatske, to onda neće biti uvreda ugledu i časti Republike Hrvatske. 

Uostalom pogledajte oko sebe, nad kakvim se svinjcem vijori hrvatska zastava i policija nikad nijednu nije skinula”.


Tagovi: RTL ZASTAVA ZORAN SPRAJC

NEDAVNO OBJAVLJENO