APLIKACIJE U RATU ZA TRŽIŠTE

Sporna odluka WhatsAppa dovela do velikog rasta Telegrama i Signala

Objavljeno, 13. siječnja 2021. Financijer
# Foto: FACEBOOK / Rat WhatsAppa i Telegrama
AUTOR
Robert Mihaljević

Aplikacija za online komuniciranje Telegram u utorak se pohvalila kako ima više od pola milijarde aktivnih korisnika u cijelom svijetu.

U poruci koja je stigla i korisnicima u Hrvatskoj iz ruske kompanije naveli su kako su u protekla 72 sata (tri dana) dobili više od 25 milijuna novih korisnika. To je ogroman skok, u svakom slučaju.

O čemu je riječ? Problem je nastao odlukom najpopularnije aplikacije WhatsApp da će dijeliti korisničke podatke, uključujući lokaciju i telefonski broj, s matičnom kompanijom Facebook i njegovim tvrtkama Instagram i Messenger.

Koju aplikaciju za komuniciranje najčešće koristite?

View Results

Loading ... Loading ...

WhatsApp tjera korisnike da dijele podatke s cijelom grupacijom Facebook. Ako na to ne pristanu do 8. veljače, aplikacija će im biti izbrisana. Srećom, to ne vrijedi za Europsku uniju. Zasad.

Pristup korisničkim podacima Facebook dijeli i s oglašivačima te drugim vanjskim kompanijama, što je razljutilo korisnike WhatsAppa diljem svijeta.

Došlo je do rasta novih korisnika aplikacija Signal, Telegram i Viber. Posljednjih dana WhatssApp zbog toga bilježi pad novih korisnika.

No, ta je komunikacijska mreža i dalje najjača u svijetu: imao oko dvije milijarde korisnika premda joj je zabranjeno poslovanje u Kini.


Tagovi: APLIKACIJA TELEGRAM WHATSAPP

NEDAVNO OBJAVLJENO