AZIL DUMOVEC

Spasili su oko 5000 divljih životinja. Pogledajte samo ove preslatke face

Objavljeno, 06. lipnja 2021. Zeleno
# Foto: AZIL DUMOVEC / Maleni škanjac ispao iz gnijezda i završio u Dumovcu
AUTOR
Redakcijski tekst

Sklonište za nezbrinute životinje ove godine slavi dva desetljeća postojanja. Osnovano je u siječnju 2001. u Dumovcu, na istočnom rubu Zagreba.

Početkom travnja 2009. godine osnovali su službu za zbrinjavanje životinja koja je s ulica grada do danas spasila blizu 5000 divljih životinja te mnoštvo pasa, mačaka i drugih kućnih ljubimaca.

“Naš četveročlani tim svakodnevno se brine o napuštenim psima koje neodgovorni vlasnici ostavljaju nezbrinute na ulicama grada, ali i o macama i ostalim vrstama životinja koje su lutale na javnim površinama.

Bilo je tu ptica (patke, jastrebi, kosovi, sove, sokoli, pauni, labudi i sl.), divljih životinja (lisice, zmije, kune, ježevi, srne, jeleni, vjeverice, vidre), ali i egzotičnih vrsta poput iguana i različitih vrsta kornjača.

Danas služba ima dva auta i dvije ekipe koje izlaze na teren i pomažu životinjama koje vraćaju domovima ili divljim životinjama koje trebaju pomoć (ako su ranjene ili bolesne)”, tumače u Azilu Dumovec.

U znak zahvale fascinantnoj ekipi iz Dumovca koja nesebično pomaže životinjima odlučili smo objaviti galeriju fotografija divljih životinja koje su ove godine spasili u Zagrebu, ali i drugim mjestima. To je tek naš uži izbor, brojka spašenih životinja od siječnja do danas je jednostavno fascinantna.


Tagovi: AZIL DUMOVEC DIVLJE žIVOTINJE DUMOVEC SPAšAVANJE žIVOTINJE

NEDAVNO OBJAVLJENO