NOĆ HRVATSKOG FILMA

Šokantna, intimna ispovijest majke o seksu, zlostavljanju i djedovim pervezijama

Objavljeno, 25. listopada 2019. Zabavno
# Foto: Grad Koprivnica
AUTOR
Redakcijski tekst

Dokumentarac Majči mladog redatelja Josipa Lukića bit će prikazan u petak u 21.15 sati u Kinu Velebit u Koprivnici u sklopu “Noći hrvatskog filma” koja se održava u osam hrvatskih gradova. Sve projekcije su besplatne.

Kritičari kažu kako je riječ u jednom od najboljih i najdojmljivijih domaćih dokumentarnih filmova posljednjih godina. A tema je doista intrigantna: majka redatelju priča o svojem seksualnom životu, nasilju u obitelji i šikaniranju tijekom ratnih 90-ih jer joj je otac bio Srbin.

Majka odgovara na pitanja svoga sina o ulasku u klimakterij, orgazmima i o tome kad je posljednji put imala seks. Iznosi i detalje o djedovim perverzijama jer je volio dječacima dirati spolovila.

Detalj iz filma Majči / Foto: screenshot

Priča i o mučnom zlostavljanju prvog supruga koji ju je vezivao za radijator i tukao. Iskrena i posve intimna ispovijest na trenutke doslovce šokira.

“Noć hrvatskog filma” u Koprivnici danas počinje u 18 sati projekcijom crtića Čudnovate zgode šegrta Hlapića. Od 19.30 sati na rasporedu su četiri kratkometražna starija domaća crtića koje predvodi Oscarom ovjenčan Surogat Dušana Vukotića.

U 20 sati, prije dokumentarca Majči, bit će prikazan igrani film Sam samcat Bobe Jelčića koji prati friško rastavljenog oca koji se pokušava izboriti da se češće viđa sa svojom kćeri koja je ostala s majkom.

Film prikazuje užasnu borbu običnog čovjeka s birokracijom. Sam samcat dobitnik je prestižnih nagrada i na međunarodnim festivalima.


Tagovi: DOKUMENTARAC FILM KINO MAJčI

NEDAVNO OBJAVLJENO