ZASTARA PROGONA

Snješku optužili da je mužu škarama razrezala hlače i torbicu. Oslobođena je

Objavljeno, 25. siječnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Snješka je bila nepravomoćno osuđena zbog napada na supruga Antonija pred malodobnim djetetom, ali su je na kraju ipak oslobodili prijave za nesvakidašnje nasilje u obitelji.

Prema prvoj nepravomoćnoj presudi, Snješka (47) je bila proglašena krivom jer je u lipnju 2017. godine oko 16 sati u stanu u Zagrebu vrijeđala supruga u pristutnosti malodobnog djeteta.

“Vikala mu je ‘đubre, stoko’, a potom je uzela škare te mu razrezala kratke hlače i potrgala okopojasnu torbicu”, pisalo je u nepravomoćnoj presudi.

No, na koncu je sve palo u vodu. Kako tumače ovih dana na sudu, “policija je u kolovozu 2017. podnijela optužni prijedlog protiv okrivljenice, a u tijeku postupka donijeta je presuda kojom se oglašava krivom, na štoje ona u zakonskom roku uložila žalbu”.

“Rješavajući o žalbi okrivljenika, Visoki prekršajni sud RH je ukinuo prvostupanjsku presudu te je predmet vratio prvostupanjskom. U ponovljenom postupku isti nije okončan do nastupanja apsolutne zastare vođenja postupka.

Kako je od dana počinjenja prekršaja proteklo više od četiri godine, to je nastupila apsolutna zastara prekršajnog progona, koji se zbog zastare ne može više poduzimati”, zaključio je ovih dana prekršajni odjel Općinskog suda u Zagrebu.


Tagovi: HLAčE MUžA šKARE žENA

NEDAVNO OBJAVLJENO