NAJVIŠE U GRAĐEVINARSTVU

Snažan rast: svaki mjesec u gradu se otvori otprilike čak devet novih obrta

Objavljeno, 09. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević
AUTOR
Redakcijski tekst

U prvih šest mjeseci ove godine u Koprivnici je prijavljen 51 novi obrt, a odjavljeno ih je 17, pokazuju novi podaci Udruženja obrtnika Koprivnice.

Trend pada broja obrta zaustavljen je preklani i čini se kako u zadnje vrijeme osjetno raste. Svaki mjesec, dakle, u gradu ‘nikne’ oko devet novih obrta

“Vjerujemo da su tome razlog sve veći iznosi potpora za samozapošljavanje na Zavodu za zapošljavanje, ali i mjere Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije”, ističu u Udruženju obrtnika.

Za usporedbu, prije deset godina u prvih pola godine na području cijele bivše općine Koprivnica bilo je 49 odjava i 30 prijava obrta.

U Koprivnici, tako, ove godine ima čak 11 novih obrta u građevinarstvu, što ne čudi s obzirom na rast cijelog sektora, ali i najveće potpore Zavoda za zapošljavanje koje su u tom i proizvođačkom sektoru.

Prijavljeno je i šest novih proizvodnih obrta, četiri za uljepšavanje, devet uslužnih djelatnosti i 13 za različite intelektualne usluge.

Na cijelom području koje pokriva Udruženje obrtnika Koprivnica (grad i 11 okolnih općina) u prvome polugodištu bilo je 69 novih obrta, a odjavilo ih se 21.


Tagovi: GRAD OBRTI RAST

NEDAVNO OBJAVLJENO