ŽIVJETI ZDRAVO

Smutek se uključio u projekt zdravog doručka za najmlađe školarce

Objavljeno, 11. listopada 2021. Zeleno
# Foto: KOMUNALAC / Djeca uče o zdravoj hrani u Smuteku na tržnici u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Smutek – domaći kutek, restoran brze prehrane u Koprivnici kojim upravlja Komunalac, uključio se u projekt „Tjedan školskog doručka“ sa svojim Smutek radionicama u suradnji s Gradom Koprivnicom.

Inicijativu nacionalnog Tjedna školskog doručka pokrenuo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo, a cilj je kroz zabavne i djeci bliske aktivnosti popularizirati naviku svakodnevnog doručka i uključivanja voća i povrća u svakodnevni jelovnik.

Na današnjoj radionici na Gradskoj tržnici sudjelovali su prvi razredi OŠ Antun Nemčić Gostovinski te područna škola Jagnjedovec koja je na tržnicu stigla BusKom.

Školarci su imali priliku naučiti kako kombinirati namirnice za smoothie. Uz pomoć mališana pripremili smo voćne i povrtne smoothie u raznim kombinacija. Odabrani su najbolji recepti za zdravlje u čaši i doručak pun vitamina.

Cilj nam je stvoriti jednu novu i zdravu naviku jer hranjivi smoothie za doručak u samo jednoj čaši može zamijeniti cijeli obrok i pružiti sve potrebne nutrijente za nastavak dana.

Često se kaže da je doručak vitalni obrok koji nas održava čitav dan, održava naš metabolizam ubrzanim, osiguravajući nam potrebnu energiju. Stoga je važno započeti dan sa zdravim doručkom.


Tagovi: DORUčAK SMUTEK UčENICI ZDRAVA HRANA žIVJETI ZDRAVO

NEDAVNO OBJAVLJENO