Smještaj u domu za starije drastično poskupio! Pa tko će to plaćati?

Objavljeno, 28. lipnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Dom za starije u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Dom za starije i nemoćne ovaj je tjedan šokirao korisnike i njihove obitelji novim cjenikom smještaja koji vrijedi od 1. srpnja.

Prema novom cjeniku, smještaj u županijskom Domu za starije u Varaždinu poskupio je za 20 posto, a to je već drugo poskupljenje ove godine jer je prijašnji cjenik mijenjan 1. veljače ove godine.

“Varaždinski je dom postao najskuplji u Hrvatskoj, cijena se gotovo izjednačila sa privatnim domovima”, ogorčena je gospođa čiji je član obitelji smješten u tom domu, a za poskupljenje proziva županijsku vlast.

“Drugo ovogodišnje poskupljenje, i to odmah za 20 posto”, žali nam se gospođa iz Varaždina podsjećajući kako će mirovine korisnika doma pritom navodno rasti od jeseni, i to za četiri posto.

Prema novom cjeniku, jednokrevetna soba s balkonom od 1. srpnja će stajati 3780 kuna (bila je 3150 kuna). U županijskom Domu za starije u Koprivnici, primjerice, cijena od 1. siječnja iznosi 3600 kuna.

Na odjelu gerijatrijsko-zdravstvene njege u domu u Varaždinu, jednokrevetna soba po novome se plaća 4920 kuna, što je čak 820 kuna više nego dosad. U depadansi pak jednokrevetna garsonijera sada stoji 4320 kuna, odnosno 720 kuna više.

U županijskom domu u Koprivnici pak najskuplji je jednokrevetni apartman koji se od ove godine plaća čak 5200 kuna.

Ravnatelj Doma za starije u Varaždinu Alen Runac korisnike je ovih dana izvijestio kako je rast cijena smještaja posljedica “viših cijena energenata, hrane i drugih potrepština”.


Tagovi: DOM ZA STARIJE POSKUPIO SMJEšTAJ UMIROVLJENICI

NEDAVNO OBJAVLJENO