Smjene u NO-u Podravke: odlaze šef HGK-a i članica Lackovićeve stranke

Objavljeno, 10. travnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Članovi NO-a Ksenija Horvat, Dajana Milodanović i Krunoslav Vitelj
AUTOR
Redakcijski tekst

Za više od polovice članova Nadzornog odbora Podravke uskoro istječe četverogodišnji mandat te će se morati izabrati novi nadzornici.

Glavna skupština Podravke bit će 14. lipnja i trebala bi donijeti odluku i o novim članovima NO-a kompanije. Štoviše, skupština mora imenovati čak pet od ukupno devet članova Nadzornog jer većini istječe mandat.

Mandati u NO-u početkom rujna ove godine istječu zamjeniku predsjednika NO-a Luki Buriloviću, profesoru prava dr. sc. Petru Miladinu, đurđevačkoj bankarici Dajani Milodanović i šefu koprivničkog HGK-a Krunoslavu Vitelju.

Iz Nadzornog se odbora pak već povukao Ivan Ostojić jer je on imenovan u upravu Podravke. Ostojić je nedavno podnio neopozivu ostavku na svoju funkciju u NO-u, a na snagu stupa 30. lipnja ove godine. Ostavku na članstvo Ostojić je dao nakon što je izabran za novog člana uprave Podravke.

Do lipnja 2023. godine pak mandat u NO-u traje predsjedniku Nadzornog odbora Podravke Želimiru Vukini te članovima Marini Dabić, Tomislavu Kitoniću i radničkoj predstavnici Kseniji Horvat.

Što je s Burilovićem

Prema neslužbenim informacijama, iz Nadzornog odbora Podravke najesen sigurno odlaze đurđevačka bankarica Dajana Milodanović i čelnik koprivničke Hrvatske gospodarske komore Krunoslav Vitelj. Milodanović je članica stranke Željka Lackovića, a Vitelj je HDZ-ov stranački ‘prvoborac’.

Naši izvori tvrde kako bi iz NO-a ovaj oput navodno mogao otići i čelnik Hrvatske gospodarske komore i zamjenik predsjednika Podravkina Nadzornog odbora Luka Burilović, ali to je ovog časa tek na razini spekulacije.

Državu u NO-u predstavljaju Burilović, Dajana Milodanović i Krunoslav Vitelj. Predstavnici mirovinski fondova su Miladin, Ostojić (u ostavci), Vukina, Marina Dabić i Kitonić. Radnike predstavlja Ksenija Horvat koju na to mjesto predlaže Radničko vijeće Podravke, a skupština potom formalno potvrđuje.

Sva je prilika, dakle, da će država predložiti najmanje dvoje novih predstavnika u NO-u. Njihova imena bit će poznata uskoro jer Podravka skupštinu s dnevnim redom službeno mora sazvati i objaviti najkasnije 30 dana od datuma održavanja, 14. lipnja.


Tagovi: DAJANA MILODANOVIć KRUNOSLAV VITELJ NADZORNI ODBOR PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO